Welkom op de noordkade

De Noordkade is al meer dan een eeuw in beweging. Op deze plek werd in 1915 door de boerencoöperatie CHV de grootste mengvoederfabriek in gebruik genomen. Honderd jaar later is het terrein omgetoverd tot een bruisende hotspot waar kunst, cultuur, food en leisure de kern van een levendig geheel vormen.

Het is een lange weg

Het is een lange weg van de productie van veekoeken naar een moderne dansvoorstelling. Een weg die je beweegt naar exact dezelfde locatie, met een andere bestemming. Waar ooit boerenbedrijven de handen ineen sloegen vindt nu samenwerking plaats op een ontmoetingsplek tussen de muziek-, dans-, theater- en food. In de oude fabriekshallen van weleer treden nu artiesten op, ontstaan heerlijke culinaire creaties en komen mensen samen om te ontmoeten, te winkelen en te beleven. Het zijn de pijlers waar de Noordkade op drijft en die de spil vormen van deze plek

Ontdek, proef en laat je verbazen

Over bijna alles wat je ziet op de Noordkade valt iets te vertellen. Levendige verhalen, die duidelijk voelbaar zijn en die zich blijven ontwikkelen. Precies zoals de Noordkade is. Dit gebied is organisch en daarom nooit volledig af. De hoofdlijnen zijn dan wel duidelijk zichtbaar, de nieuwe ontwikkelingen vind je zowat om iedere hoek, ontdek, proef en laat je verbazen op de Noordkade. Deze website is slechts het topje van de ijsberg.

Historie

Ecce homo van JheronIMUS BOSCH

‘s-Hertogenbosch is de onbetwiste hoofdstand van haar Meierij. De eeuwenoude banden tussen Veghel en ‘s-Hertogenbosch zijn in het atelier van Jheronimus Bosch vereeuwigd op het Ecce Homme-drieluik, dat nu te vinden is in het Museum of Fine Art in Boston.

Rond 1496 geven PEter van Os en zijn vrouw Hendrixke van Langhel aan Jheronimus Bosch opdracht dit altaarstuk te schilderen. Het is een herinnering aan Hedrixke’s ouders.