Het Groote Hoofd maakt theater met impact. Theater dat regionaal is gesitueerd en daarbij tegelijk universele thema’s aansnijdt, of juist alleen deze. Actuele ontwikkelingen van dichtbij worden afgezet tegen onontkoombare wereldse, politieke en historische verschuivingen. Het Groote Hoofd staat voor theater dat je raakt en je blik op de wereld doet veranderen.


Het Groote Hoofd werkt aan verhalen over menselijke verhoudingen, over hoe de mens nú overleeft. De producties laten het publiek met andere ogen naar de eigen werkelijkheid kijken. Het Groote Hoofd wordt per productie ondersteund door de gemeente Meierijstad, het Fonds Podiumkunsten en particuliere fondsen, Provincie Noord-Brabant, culturele instellingen en sponsors. Theater de Warande in Turnhout (B) is een partner van Het Groote Hoofd.

Universele thema’s, Brabantse wortels

De Brabantse wortels van het gezelschap zijn sterk verweven met haar repertoire en het publiek. Thuishaven van het gezelschap is sinds 2014 de Noordkade in Veghel. Dit industriële erfgoed is een plek van ‘de gewone mens’, met een groot hoofd en een klein hart. Deze mens vormt het uitgangspunt voor de verhalen die verteld worden met theater. Het terrein, met de oude fabriekshallen, silo’s en andere ruimtes is de vaste speelplek voor de grotere (locatie)voorstellingen. Met kleinere voorstellingen trekt het gezelschap langs theaterfestivals in Nederland en België.

Theatermakers

De professionele theatermakers van Het Groote Hoofd werken vanuit een groot geloof in vakmanschap, samenwerking en het elkaar verder brengen. Ze creëren een omgeving die mensen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen en zich verder te ontwikkelen.

Het Groote Hoofd

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel