Circus Caps (Stichting vrienden van Poehaa) is een nieuwe bewoner, maar een oude bekende. Sinds begin september 2020 is Circus Caps o.l.v. Mr Poehaa ( René Hildesheim ) een nieuwe bewoner van Noordkade Veghel. Circus Caps bestaat uit 17 Talenten/Artiesten  tussen de 10 en 20 jaar waarvan de meeste met een verstandelijke beperking . We zagen ze al vele malen Acte de Préséance geven. In onze gemeente en hier op de Noordkade . O.a. met het 100 jarig bestaan van de Noordkade en het bezoek van Koningin Maxima.

Tweede verdieping

Na een aantal jaren te gast te zijn geweest bij Phoenix cultuur. Werd het tijd om de volgende stap te nemen , we waren dan ook blij dat we met steun van de Gemeente Meierijstad terecht konden op de Noorkade . Hopelijk komen we jullie de komende tijd veel tegen , zoals bij voorbeeld op de Nacht van de Noordkade. Je vind ons elke woensdag in de Studio op de tweede verdieping van de Cultuurfabriek.

De Vrienden van Poehaa  is een non-profit organisatie opgericht door Margriet van Galen en René Hildesheim in de jaren 90, die zich inzet voor het (jeugd)circus  en kunstzinnige projecten in Nederland. De stichting wordt geleid door een bestuur en werkgroepen.

Een aantal activiteiten werden al door de Vrienden uitgevoerd, merendeel door vrijwilligers. Dat leidde ertoe dat het merendeel van de mensen, die plezier aan circus beleven, daarmee konden doorgaan. De vrienden worden ondersteund door ASTD- administratie (Marty van Nooij ) en Jan Willem Dingemans ( boekhoudkundige ondersteuning) Cas Roibben en Jannie Meier zijn actief in de verschillende projecten en lessen van het Circus

Circus Caps

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel