De Schets is het atelier waar de Noordkade zoals we die nu kennen begon.
Wij geven teken- en schilderles aan beginners en gevorderden en feedback aan professionals. We verzorgen het zorgproject ‘transparant’ voor leerlingen van Fioretti en Zwijsen College. Ons atelier staat bekend om laagdrempeligheid en gezelligheid, verbinding en saamhorigheid.


De Schets is gevestigd in de gebouwen van ‘zaai- en pootgoed’, in een ruimte waar ooit vogelvoer werd verwerkt en opgeslagen. In het interieur vind je de kleinste silo van de Noordkade. Volgens eigenaar Stefan van de Ven is het een van de oudste plekken van het complex. Atelier De Schets is het geesteskind van beeldend kunstenaars Jolanda van Doorn en Geert van de Vorstenbosch. Kunst is onlosmakelijk verbonden met hun bestaan en is hun lust en hun leven.

Samen verzorgen zij er vanaf het prille begin van de ‘nieuwe Noordkade’ schilder- en tekenlessen voor een brede groep cursisten, van jong tot oud en van beginnend tot vergevorderd. Ook verzorgt Geert er gitaarlessen. De Schets gaat soms ook op reis. Zo geven ze bijna elk jaar in mei in het lommerrijke Zuid- Frankrijk schilderworkshops. Tevens doen ze projecten voor het onderwijs, zoals Rebound SVB, een bovenschoolse zorgvoorziening van het Regionaal Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Brabant- Noordoost. Maar ook Transparant, een project met schilderen en tekenen als gereedschap voor jongeren met emotionele problemen, om hen een moment van uiting en expressie te gunnen. We hebben een goede taakverdeling, aldus Jolanda: “Geert is van de didactische kant en weet veel van techniek en kleurgebruik, terwijl ik de creativiteit van onze cursisten weet te stimuleren”.

Atelier de Schets

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

Noord Coffee Roasters

Altijd vers voor jou gebrand!

Kijk dan!