De Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, biedt vanuit verschillende plekken op de Noordkade een breed en aansprekend theaterprogramma. Van nieuw talent tot gevestigde (cabaret)namen, van swingende muziek tot adembenemende dans en van grote producties tot klein, intiem theater.


THEATER VOOR & MET MEIERIJSTAD

De Blauwe Kei is het theater van, voor en met Meierijstad en dat laten ze graag tot uiting komen in het programma. Ze programmeren met name voorstellingen in de Grote Zaal (696 stoelen), het Magazijn (de meest gebruikte Kleine Zaal met 99 stoelen) en Spectrum Podium Schijndel (242 stoelen).

Grote zaal

In de Grote Zaal kun je terecht voor de top van het Nederlands cabaret, tributebands en concerten, goede, een beetje eigenwijze, dans en aangrijpend toneel. Ook aan de jeugd wordt uiteraard gedacht.

Het magazijn

In het Magazijn ontdek je de mooiste kleine cabaret- en muziekproducties, maar ook voorstellingen die op een bijzondere manier verwonderen of prikkelen én de kleinschaligere jeugdproducties. Hier vind je jong talent en de wat minder doorsnee theatermakers.

Genoeg te beleven

Buiten de ‘reguliere’ theaterprogrammering richt het theater zich op voorstellingen en theaterprojecten die goed tot hun recht komen in de ongepolijste omgeving die de Noordkade biedt.

De Blauwe Kei maakt graag gebruik van alle bijzondere, mooie locaties die de voormalig Veevoederfabriek biedt. Zo toveren ze de Podiumzaal om tot clubzaal voor Comedy Café’s en sfeervolle clubconcerten, richten ze de Malerij op zondagochtend in voor klassiek door talentvolle musici en kun je in de Koekbouw terecht voor grootschalige concerten en theaterproducties.

Ook is De Blauwe Kei de plek van de vele talenten en verenigingen uit eigen regio! Wil je jouw voorstelling organiseren in het theater? Het theater faciliteert en ondersteunt voorstellingen uit Meierijstad en helpt waar mogelijk deze uit te voeren.

Het Theater aan de Noordkade biedt een podium aan sociale projecten en stimuleert sociale cohesie. Zo organiseerde het theater in seizoen 2019-2020 Gouden Dans en staan er regelmatig voorstellingen met een maatschappelijk thema, zoals dementie, op het programma.

theater aan de Noordkade – de blauwe kei

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

DIS TEUN

DIs TEUN; Echte producten, met passie voor je bereid.

Kijk dan!