Theater De Blauwe Kei biedt, vanuit verschillende plekken op de Noordkade, een breed en aansprekend theaterprogramma. Van nieuw talent tot gevestigde (cabaret)namen, van swingende muziek tot adembenemende dans en van grote producties tot klein, intiem theater.


Theater De Blauwe Kei is het theater van, voor en met Meierijstad en dat laten we graag tot uiting komen in ons programma. We programmeren met name voorstellingen in de Grote Zaal (696 stoelen), het Magazijn (de meest gebruikte Kleine Zaal met 99 stoelen) en Spectrum Podium Schijndel (242 stoelen).

  • In de Grote Zaal kun je terecht voor de top van het Nederlands cabaret, swingende tributebands en concerten, kwalitatief goede, een beetje eigenwijze, dans en relevant, scherp en aangrijpend toneel. Ook aan de jeugd wordt uiteraard gedacht. We programmeren voorstellingen voor alle leeftijden!
  • In het Magazijn ontdek je de mooiste kleine cabaret- en muziekproducties, maar ook voorstellingen die op een bijzondere manier verwonderen of prikkelen én de kleinschaligere jeugdproducties. Hier vind je jong talent en de wat minder doorsnee theatermakers. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons Op De Huid-aanbod.
  • In Spectrum Podium Schijndel vind je een aantrekkelijk en toegankelijk programma. Hier ligt de nadruk op cabaret-, muziek en familievoorstellingen.

Buiten de ‘reguliere’ theaterprogrammering richten we ons op bijzondere voorstellingen en theaterprojecten die goed tot hun recht komen in de ruwe, ongepolijste omgeving die onze unieke locatie biedt. De Noordkade is voor ons als een speeltuin: we maken graag gebruik van alle bijzondere, mooie locaties die de voormalig Veevoederfabriek biedt. Zo toveren we de Podiumzaal om tot clubzaal voor Comedy Café’s en sfeervolle clubconcerten, richten we de Malerij op zondagochtend in voor verrassend klassiek door talentvolle jonge musici en kun je in de Koekbouw terecht voor bijzondere, grootschalige concerten en theaterproducties.

Ook is Theater De Blauwe Kei de plek voor voorstellingen van de vele talenten en verenigingen uit de eigen regio! Wil je jouw voorstelling organiseren in het theater? Wij faciliteren en ondersteunen voorstellingen en uitvoeringen uit Meierijstad en helpen waar mogelijk deze mee uit te voeren.

Daarnaast bieden we een podium aan sociale projecten en stimuleren sociale cohesie. Zo organiseerden we in seizoen 2019-2020 Gouden Dans (een project voor eenzame ouderen) en staan er regelmatig voorstellingen met een maatschappelijk thema, zoals dementie of eenzaamheid, op het programma. En wat dacht je bijvoorbeeld van de jaarlijkse 4 mei herdenking in het theater.

De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade

Verlengde Noordkade 4
5462 GE, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

DIS TEUN

Echte producten, met passie voor je bereid.

Kijk dan!