Theater De Blauwe Kei biedt, vanuit verschillende plekken op de Noordkade, een breed en aansprekend theaterprogramma. Van nieuw talent tot gevestigde (cabaret)namen, van swingende muziek tot adembenemende dans en van grote producties tot klein, intiem theater.


Theater voor & met Meierijstad

Theater De Blauwe Kei is het theater van, voor en met Meierijstad en dat laten we graag tot uiting komen in ons programma. We programmeren met name voorstellingen in de Grote Zaal (696 stoelen), het Magazijn (de meest gebruikte Kleine Zaal met 99 stoelen) en Spectrum Podium Schijndel (242 stoelen).

Grote zaal

In de Grote Zaal kun je terecht voor de top van het Nederlands cabaret, tributebands en concerten, goede, een beetje eigenwijze, dans en aangrijpend toneel. Ook aan de jeugd wordt uiteraard gedacht.

Het magazijn

In het Magazijn ontdek je de mooiste kleine cabaret- en muziekproducties, maar ook voorstellingen die op een bijzondere manier verwonderen of prikkelen én de kleinschaligere jeugdproducties. Hier vind je jong talent en de wat minder doorsnee theatermakers.

Genoeg te beleven

Buiten de ‘reguliere’ theaterprogrammering richten we ons op voorstellingen en theaterprojecten die goed tot hun recht komen in de ongepolijste omgeving die onze locatie biedt.

We maken graag gebruik van alle bijzondere, mooie locaties die de voormalig Veevoederfabriek biedt. Zo toveren we de Podiumzaal om tot clubzaal voor Comedy Café’s en sfeervolle clubconcerten, richten we de Malerij op zondagochtend in voor klassiek door talentvolle musici en kun je in de Koekbouw terecht voor grootschalige concerten en theaterproducties.

Ook is Theater De Blauwe Kei de plek van de vele talenten en verenigingen uit eigen regio! Wil je jouw voorstelling organiseren in het theater? Wij faciliteren en ondersteunen voorstellingen uit Meierijstad en helpen waar mogelijk deze uit te voeren.

We bieden een podium aan sociale projecten en stimuleren sociale cohesie. Zo organiseerden we in seizoen 2019-2020 Gouden Dans en staan er regelmatig voorstellingen met een maatschappelijk thema, zoals dementie, op het programma.

De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade

Verlengde Noordkade 4
5462 GE, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

DIS TEUN

DIs TEUN; Echte producten, met passie voor je bereid.

Kijk dan!