We krijgen vaak de vraag welke activiteiten op de Noordkade het hele jaar door beschikbaar zijn. Misschien ben je bezig met het plannen van een dagje uit naar de Noordkade of ga je op familie- of vriendenweekend in de buurt van Veghel. Dan wil je ver van tevoren je planning compleet hebben en minder afhankelijk zijn van het weer. Je bent op zoek naar verrassende en afwisselende activiteiten die jouw dag gegarandeerd geslaagd maken. Say no more, de Noordkade heeft het allemaal. Dit zijn onze favoriete activiteiten voor het perfecte familie- of vriendenweekend die het hele jaar door te boeken zijn. 

Museum

Op de Noordkade bevinden zich twee musea, allebei onderhouden door stichting Sie Mei. Het eerste museum draait om oude bijzondere machines en gebruiksvoorwerpen die het boerenleven uit de geschiedenis goed weergeven. En dat past natuurlijk perfect bij de geschiedenis van de Noordkade. Het museum is the place to be voor techneuten maar het is ook echt een familiemuseum waarbij opa’s en oma’s hun kleinkinderen een klein inkijkje kunnen geven in het leven uit hun tijd. Het Likeur- en Frisdrankenmuseum bevindt zich ook op de Noordkade. Hier leer je alles over het maken van likeur en frisdranken én je vindt er een grote collectie glas. Kun jij je favoriete frisdrank van vroeger terugvinden? 

Food tour

We hopen dat je honger hebt want als je naar de Noordkade gaat dan word je overspoeld met lekker eten. Dus dan kun je er maar beter een activiteit van maken, toch? Begin je dag met een lekker kopje versie Noordkade koffie bij Noord Coffee Roasters en neem er een lekker stukje gebak bij. Lunchen doe je bij Wittern of DIS. Wittern is een prachtige zaak vol gezelligheid voor het hele gezin. Bij DIS zit je middenin de Proeffabriek en voel je de bedrijvigheid van deze historische plek. Tussendoor heb je vast nog wel ruimte voor een snackje, loop dan zeker even binnen bij Pieperz. Deze prijswinnende friet moet je gewoon een keertje proeven. Dineren kan bij Wittern, DIS, Sillyfox of Plank. Die laatste heeft een prachtige bistro waarbij je kleine gerechtjes krijgt die je perfect kunt delen. Deze foodtour sluit je af bij de Afzakkerij met een lekkere borrel. Is het zondag? Dan heb je geluk want dan is er ook nog livemuziek. 

Noordkade Uitjes

De naam zegt het al, bij Noordkade Uitjes vind je alles om je met je vrienden of familie te amuseren. Wat dacht je van een Escape Room of Axe Throwing? Heb je meer zin in een bierfietsroute of pubquiz, of ga jij helemaal gek op Virtual Reality? Ook dan heeft Noordkade Uitjes de perfecte activiteit voor je. Is het lekker weer? Ga dan voor de Waterproeverij waarbij je Veghel ontdekt op een boot onder het genot van een hapje en een drankje. Alle activiteiten zijn ver vooraf te reserveren via de website van Noordkade Uitjes. 

Proeverijen 

Een proeverij gaat er altijd wel in! En laten we die nou een aantal in de aanbieding hebben op de Noordkade. Kies jij voor een bierproeverij met speciaal geselecteerde bieren door onze bierspeciaalzaak HelloBier of ben je meer een koffiefan? Dan ben je helemaal op je plek bij Noord Coffee Roasters. Tijdens hun koffie experience proef je verschillende soorten koffie en leer je meer over de herkomst van de koffie en de koffiecultuur in Nederland. Oh en laten wie die lekkere koffiecocktail niet vergeten, die is ook zeker het proberen waard. Liever toch iets sterkers? Dan ga je naar Schouten Distillery, Je leert er alles over hoe de echte Noordkade dranken gemaakt worden en doorloopt elke stap in het distilleer proces. Je test je zintuigen met een scala aan proeverijen en leert voor eens en voor altijd het verschil tussen geur en smaak. Een absolute aanrader dus. 

Expositie

Tussendoor nog wat tijd over? Loop dan eens binnen op de eerste etage van de Cultuurfabriek. In de vierkante silo’s is namelijk altijd een steeds wisselende expositie te zien. Loop er geheel gratis rond zolang als jewil. Een perfecte activiteit dus voor elke leeftijd. De vierkante silo’s hebben een rijke historie, vroeger werd hier namelijk het veevoer in opgeslagen. Nu kun je er doorheen lopen. Een expositie op deze indrukwekkende plek ga je niet snel vergeten. Neem dus zeker even een kijkje. 

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor jouw volgende bezoek aan de Noordkade. Deze activiteiten op de Noordkade zijn allemaal ver van te voren te reserveren bij de verschillende bewoners. Maar ook als je last minute nog een activiteit zoekt, kun je natuurlijk altijd informeren of ze nog beschikbaar zijn. 

Tot snel op de Noordkade! 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

tonijnsalade van DIS
Food

HIER VIND JE HET LEKKERSTE ETEN OP DE NOORDKADE

We krijgen vaak de vraag welke activiteiten op de Noordkade