tonijnsalade van DIS

Als je fan bent van de Noordkade dan kun je er niet omheen: Noordkade Food. Het eten op de Noordkade is subliem want wij prijzen ons gelukkig met restaurants en cafés als Wittern, Sillyfox, DIS, Plank, Pieperz en de Afzakkerij. Deze restaurants op de Noordkade hebben elk hun eigen specialiteiten en bijzonderheden. Tijd dus om daar een lichtje op te schijnen. 

Wittern – De Noordkade

Bij Restaurant Wittern geniet het hele gezin van heerlijk eten en drinken. Op het grote terras kijk je in de zomer uit over het water én de Noordkade. Maar ook binnen is het goed toeven. Kinderen spelen in de speeltuin terwijl de ouders genieten van lokale biertjes. De menukaart is een fijne combinatie van klassiekers en trendy gerechten. Perfect dus voor een gezellige lunch of een lekker diner. Daarnaast biedt Wittern ook arrangementen aan met bijvoorbeeld de bioscoop die zich boven Wittern bevindt. Zo weet je zeker dat je op tijd in de bioscoopzaal zit. 

DIS

DIS bestaat eigenlijk uit meerdere horecaformules onder één dak. Zo is er DIS kip, waarbij je de lekkerste kipgerechten kunt afhalen voor thuis. Dan is er nog restaurant DIS, zomers met een heerlijk terras en als het weer tegenvalt zit je middenin het hart van de Proeffabriek. Daarnaast is er DIS Spies waarbij je voor een vast bedrag geniet van onbeperkte spiesen inclusief drank. Bij DIS geniet je van een lunch, borrel of diner en krijg je gegarandeerd goed en betaalbaar eten voorgeschoteld. Eigenaar Teun Horck verrast je met bijzondere smaakcombinaties met seizoensproducten. DIS verzorgt ook catering voor feesten en partijen. Van alle markten thuis dus. 

Sillyfox

Wil je voor de absoluut hoogst haalbare culinaire beleving dan ga je naar Sillyfox. Het restaurant bevindt zich op het hoogste punt van de Noordkade. Namelijk op 32 meter, fine dining met subliem uitzicht dus. Chefkok Joppe Sprinkhuizen en zijn team verrassen je met pure ingrediënten waaruit de ultieme balans vloeit. Bij Sillyfox op de Noordkade geniet je van vakmanschap zonder vrees. Sillyfox is aanbevolen door de 2021 editie van de Michelin Gids Nederland en heeft 14 uit 20 punten in Gault&Millau 2021.

Plank

Plank bevindt zich in de Proeffabriek op de Noordkade en heeft in de zomer een terras op de Zomerkade. Je kunt in de bistro genieten van heerlijke kleine hapjes die je perfect met een gezelschap kunt delen. Met z’n allen genieten van de lekkerste lunch, borrel of diners. Daarnaast is Plank een heerlijk traiteur die de meest waanzinnige borrelplanken voor thuis maakt. Met de borrelplanken van Plank is je borrel gegarandeerd geslaagd. 

Pieperz

Heb jij wel eens prijswinnende friet gegeten? Nee? Dan ben je dus nog nooit bij Pieperz geweest. Pieperz op de Noordkade is inmiddels wereldberoemd in Brabant en serveert de lekkerste friet, snacks en hamburgers. De friet van Pieperz is zo bijzonder omdat de friet gemaakt wordt van hun eigen aardappelras. Hierdoor is de friet knapperig van buiten en zacht van binnen. Naast verschillende ‘loaded fries’ hebben ze ook de lekkerste burgers en (vega) snacks. 

De Afzakkerij

Om de echte Noordkade-sfeer te proeven moet je een bezoekje brengen aan de Afzakkerij. In de zomer heeft dit café een heerlijk buitenterras, de rest van het jaar zit je letterlijk tussen de historie van de Noordkade. Vroeger werd hier namelijk het veevoer ‘afgezakt’. Je vindt er wisselende exposities, regelmatig livemuziek, een uitgebreide bierkaart en een kleine lunchkaart. De Afzakkerij is ook beschikbaar voor verhuur en evenementen.

Noord Coffee

De Noordkade heeft haar eigen koffiebranderij en bij Noord Coffee kun je dus genieten van echte verse koffie en een lekker taartje of lunch. Een bijzondere ervaring op een super bijzondere plek.  

Ook op de Noordkade gaat liefde door de maag. Dus zien we jou binnenkort bij Wittern, Dis, Sillyfox, Plank, Pieperz of de Afzakkerij op de Noordkade? 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Food Kunst en cultuur Leisure

Ontbijt tot bed: Een heerlijke dag op de Noordkade

Als je fan bent van de Noordkade dan kun je