Stadsbrouwerij de Vleeghel

De Noordkade staat van oudsher voor ambacht en bedrijvigheid. Twee dingen die anno nu onlosmakelijk verbonden zijn met de op de Noordkade gevestigde stadsbrouwerij De Vleeghel, waar écht Veghels bier met passie wordt gebrouwen. 

Stadsbrouwerij De Vleeghel is een kleine, gezellige brouwerij midden op de Noordkade. Een beetje verstopt, maar wie bij Wittern een beetje rondkijkt, die vindt hem. De stuwende kracht achter deze kleine brouwerij wordt gevormd door negen vrijwilligers. Mensen met een heuse voorliefde voor bier en een passie voor brouwen. Zo zeer dat zelfs drie van hen ook thuis heerlijke recepten ontwikkelen en brouwen. Pure liefhebbers dus, met liefde voor het product én voor gezelligheid. 


Veel soorten bier

Je kunt kiezen uit een breed palet aan bieren, waar de Jonge, Oude en Triple Vleeghel de standaarden vormen. Veelal gaat het om bieren van hoge gisting met nagisting op de fles, en liefst laag in alcohol en gebrouwd met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Zo komt de hop uit Schijndel en is het gerst dat wordt gebruikt sowieso in eigen land geteeld.

De smaken worden gestuurd door flavorist Lucas Timmers. Hoe de smaken precies worden ontwikkeld blijft natuurlijk geheim. Dat ze goed in de smaak vallen, bewijst bijvoorbeeld de Weizen (nieuw in het assortiment sinds 2021). Die mag met recht een succes genoemd worden!

Team vol variatie 

Onder de vrijwilligers zit volop kennis om tot het beste en lekkerste biertje te komen. Zo zijn er een drietal oud-HAS’ers aan verbonden, die afgestudeerd zijn in de richting levensmiddelentechnologie. Onder hen zelfs een heuse een flavorist. . 

Marc Biemans is al sinds de oprichting actief bij de Vleeghel. Een bierliefhebber met een technische achtergrond, die zich naast zijn vele activiteiten onder meer bezighoudt met de inkoop en verkoop van de producten. Ook krijgt het team steun van twee dames vanuit Unik, een maatschappelijke organisatie die werk maakt van een inclusieve samenleving. Opgeteld een mooi team, met leden die elkaar perfect aanvullen.

Proef zelf bier van stadsbrouwerij de vleeghel

Je proeft het bier op alle tappunten op de Noordkade. Daarnaast is het verkrijgbaar bij bierwinkel Hellobier en in de Jumbo Foodmarkt. Binnenkort wordt nog een samenwerking bekendgemaakt.

Ben je door dit artikel geprikkeld om ook bier te gaan brouwen? De Vleeghel zoekt nog vrijwilligers om het team te versterken. Ben je enthousiast en open qua persoon, vind je de kwaliteitscontrole op vrijdagmiddag erg belangrijk en heb je bij voorkeur geen glutenallergie? Loop dan eens binnen bij de brouwerij en informeer naar de mogelijkheden. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen

Wat hoor ik daar toch?

De Noordkade staat van oudsher voor ambacht en bedrijvigheid. Twee