Levendigheid en reuring herken je aan veel dingen. En het is nu eenmaal een feit dat de Noordkade overloopt van de levendigheid. Loop maar eens rond, of bekijk de agenda. En waar leven is, daar zijn geluiden!

Bands en artiesten

Live muziek is voor veel mensen een essentieel onderdeel van het bestaan. Bij tijd en wijlen moet je gewoon muziek opslurpen die ter plekke voor je neus wordt gemaakt. Een band die energie weet op te wekken, een zangeres met een stem die je in vervoering brengt…het leven zou maar een saaie boel zijn zonder muziek! Wat live muziek betreft kunnen liefhebbers vrijwel iedere zondag terecht bij café de Afzakkerij.

Kies je instrument

Speel je zelf met het idee om iets in de muziek te doen, of voel je de drang om nu eens echt een instrument te leren bespelen? Dat moedigen we van harte toe! Omdat niet iedereen thuis de spullen en de ruimte heeft, kun je voor muzieklessen terecht bij Phoenix Cultuur. Geen instrument zo gek of het is hier te leren: van trombone en piano tot viool en gitaar. Ook kun je hier terecht voor bandcoaching en theorielessen in muziek.

Herrie maken voor gevorderden

Bands die (uit de buurt van) Veghel komen en op zoek zijn naar een fatsoenlijke oefenruimte, zijn van harte welkom om te repeteren in de Popkelder. Onder de fabrieken op de CHV Noordkade zijn twee repetitieruimtes volledig ingericht met een backline en een zanginstallatie. Een fantastische plek om samen met je coach en band te repeteren!

Dierlijk geschetter

Ja, het is dan wel geen echte muziek, maar de zangkunsten van onze papegaaien kunnen we natuurlijk niet passeren. Je vind ze in hun volières vlak voor DIS. Prachtige vogels, die graag van zich laten hoen op hun eigen manier.

Ervaar de pro’s

Bij de Blauwe Kei, het theater aan de Noordkade, staan de beste artiesten van nu op de planken. Een blik op hun muzikale programmering de komende tijd geeft OG3NE, een Michael Jackson Tribute, de gitaarvirtuozen van The Five Great Guitars en de beste zangeres van België, Dana Winner.  Niet de minste dus! Goed om te onthouden is dat de Blauwe Kei aankomende zomer weer Theater aan het Water organiseert, waar je in een heerlijke buitensetting geniet van te gekke concerten en shows. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Restaurants in Veghel
Food

5 leukste terrassen op de Noordkade

Levendigheid en reuring herken je aan veel dingen. En het