De Proeffabriek – de naam zegt het al. Een fabriek om te proeven. Natuurlijk worden er hier net als in een echte fabriek ook dingen gemaakt. Die je vervolgens ter plekke weer kunt proeven. We stellen ze graag aan je voor!


1 – Bier

Terwijl de hopranken op de grote parkeerplaats langzaam hun weg langs de gespannen kabeltjes vinden en zo tot een weelderig geheel uitgroeien, worden er op de Noordkade diverse soorten bier gebrouwen. De mannen van stadsbrouwerij De Vleeghel buigen zich in hun ambachtelijke bierbrouwerij over oude en nieuwe smaken. Met gerst, mout, hop komen zij tot heerlijke natte parels, zoals de Jonge Vleeghel, Oude Vleeghel en Duistere Vleeghel. En reken maar dat ze smaken!

Écht Noordkadebier dus, verkrijgbaar bij onder meer café de Afzakkerij, Wittern en natuurlijk in de bierwinkel Hello Bier en Jumbo Foodmarkt.


2 – Koffie

Wist je dat er jaarlijks wel 2.400.000 kopjes NOORD koffie worden gedronken? In de zorg, op de bouw, in winkels en op kantoren…in totaal op wel meer dan 150 plekken. En al die koffie wordt vers gebrand, hier op de Noordkade. Noord Coffee Roasters weet er alles van. In een eigen branderij op de Noordkade branden zij dagelijks de lekkerste koffies in een flinke Giesen brander.

Ben jij een echte koffieliefhebber? Ervaar dan een heuse koffie-experience bij Noord Coffee Roasters. Hier bezoek je de koffiebranderij, winkel en koffiebar en ontdek je alle ins over dit goddelijke ‘zwarte goud’.


3 – Sushi

Sushi-lovers, opgelet! Je hoeft gelukkig niet helemaal naar Japan af te reizen voor de lekkerste verse sushi. In Jumbo Foodmarkt vind je een complete sushi-afdeling, waar de hele dag door de lekkerste verse sushi en springrolls worden gemaakt. Om ter plekke van te genieten in het Foodmarkt Café, of om lekker mee naar huis te nemen.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Kunst en cultuur Leisure Vrijetijds Genieters

5 bijzondere weetjes over de Noordkade

De Proeffabriek - de naam zegt het al. Een fabriek