theaterprogramma

Het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 22/23 van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade is bekend. Vanaf september zijn er weer heel veel gloednieuwe, bijzondere voorstellingen te zien. Programmeur Elke Swinkels is er samen met directeur Harry Vermeulen verantwoordelijk voor de programmering. We spraken Elke over haar werk en het aankomende theaterprogramma


De Noordkade als onderdeel van de voorstelling

In heel veel theaters heb je een grote en een kleine zaal te vullen met voorstellingen. Maar op de Noordkade ligt dit net even anders. “De Noordkade heeft zoveel mogelijkheden door de vele evenementen die hier zijn, maar ook de verschillende ruimtes die de Noordkade heeft. Je wordt hier echt uitgedaagd om extra dingen te doen. Zo staan er komend jaar weer drie voorstellingen in de Koekbouw, alledrie totaal anders maar wel super passend in die mooie industriële ruimte. We zien de Noordkade echt als onze ‘speeltuin’ met verschillende plekjes en ruimtes waar je talent kunt laten zien, dat maakt ons een super uniek theater.” 

Een kookshow om je vingers bij af te likken

Ook de samenwerking met de andere bewoners wordt door het theater opgezocht als dat kan. “Op het theaterprogramma staat bijvoorbeeld ‘Casa Caminita on Tour. In deze show neemt Giovanni Caminita (een bekende kok van 24kitchen), je samen met zijn muzikale vrouw en dochters mee naar Italië. Een show vol fijne muziek maar eten speelt ook een belangrijke rol. We willen daarbij de samenwerking met Plank aangaan, zodat het publiek bij de voorstelling een Italiaanse borrelplank kan bestellen. Zo kijk je dus een voorstelling met een hapje en een drankje erbij. Dat maakt deze voorstelling die onderdeel is van het theaterprogramma op de Noordkade echt uniek”.

@theaterblauwekei op Instagram

Verwondering bij artiesten

Niet alleen de bezoekers genieten van de voorstellingen in de bijzondere locaties, ook de artiesten zien hoe bijzonder de Noordkade is. “Vaak komen artiesten uit de Randstad naar Veghel gereden met niet hele hoge verwachtingen van de locatie. Dan lopen ze de Noordkade binnen en zijn ze super verrast. Soms parkeren ze bij P2 en lopen ze rechtstreeks de artiesteningang in de kelder in, als ze dan wat gaan eten bij Dis of Pieperz of even naar de Jumbo lopen dan denken ze: ‘Wat Is Dit?’ en komen helemaal verwonderd terug. Guido Weijers, is hier al vaker geweest en vroeg mij specifiek om een keertje in de Koekbouw op te treden in plaats van in de grote theaterzaal. Dat hebben we dit jaar kunnen regelen. Tijdens het feestelijke openingsweekend staat hij met z’n voorstelling ‘Hot Comedy Night’ in de Koekbouw.”

Aanraders en hoogtepunten

Elke zit gemiddeld drie keer in de week in het theater om voorstellingen te zien en inspiratie op te doen. Ze weet natuurlijk precies wat de absolute must-see’s voor dit seizoen zijn. “Uiteraard hebben we weer heel wat grote namen in onze zalen staan zoals: Bert Vischer, Rob Scheepers, Tineke Schouten, Patrick Laureij, Daniel Arends, Youp van ’t Hek, Simone Kleinsma en Herman van Veen. Je vindt bij ons sowieso heel veel cabaret, muziek en voorstellingen voor jeugd of de hele familie. Voor kinderen zijn ‘Yuto & de Boom’ en ‘Pareidolia’ absolute aanraders. Als je naar Fabriek Magnifique op de Noordkade gaat met je kinderen, dan mag je de voorstelling ‘De Grote Reis’ zeker niet missen. En er staat ook veel aanstormend talent in onze kleine zaal. Laat je bijvoorbeeld verrassen door Pieter Verelst, Jasper van der Veen en Martijn Crins. Ik kijk zelf heel erg uit naar ‘Machine De Cirque’.” 

Knallend openingsweekend

In het weekend van 2, 3, en 4 September opent de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade het seizoen met een knal. Confetti!, de feestelijke seizoenskick-off, staat bol van bijzonder theater. Grote namen als Guido Weijers komen dus voorbij, maar er is ook genoeg ander bijzondere theater te ontdekken. Houd voor meer informatie blauwekei.nl/confetti in de gaten.  

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Actieve families Algemeen

5x niet te missen deze zomer

Het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 22/23 van de Blauwe Kei,