We blijven toch Nederlanders hé, dus we houden van gratis. En leuke activiteiten en vermaak hoeven absoluut niet duur te zijn. Sterker nog, de Noordkade heeft genoeg aanbod dat zelfs helemaal gratis is. Kom dus alleen, met je vriend(in) of met het hele gezin en geniet van deze gratis activiteiten op de Noordkade. 

Wil je trouwens je mening geven over de Noordkade? Vul onze enquete in en maak kans op €100,- te besteden op de Noordkade.

Rondje wandelen binnen

Dat de Noordkade een lust voor het oog is, dat lijkt ons inmiddels algemeen bekend. Hoe tof is het dan ook dat je er gewoon rond kunt dwalen en kunt genieten van de omgeving. Neem een boekje mee, plof rustig op een bankje. Of ga eens een keertje linksaf waar je normaal altijd rechtdoor gaat en kijk waar je uitkomt. Wees niet bang om een deur open te trekken want in principe ben je overal welkom, anders staat het duidelijk aangegeven. 

Exposities

De compagnie brengt kunst naar de Noordkade. In de oude Wiebenga silo’s vind je wisselende exposities en die zijn helemaal gratis te bezoeken. Loop dus eens binnen en laat je verrassen door de expositie die op dat moment te zien is of bekijk van te voren even de website van de Compagnie. 

Window shopping 

Het winkelaanbod op de Noordkade is natuurlijk ook het bekijken waard. Technisch gezien kost het bezoeken van de winkels natuurlijk geen geld. Maar toegegeven, de kans is vrij groot dat er iets aan je vingers blijft hangen als je binnen bent. De grote vraag blijft dan natuurlijk, hoe erg is dat? Loop eens binnen bij Tinks of de Fabriekswinkel voor een leuk cadeautje, vrolijk jezelf op met verse bloemen van Trendsetters of haal alles voor de borrel bij Plank, Wijndivas of Hellobier. 

Dieren bekijken 

Op de Noordkade zijn heel veel verschillende dieren te ontdekken. De vissen in de Proeffabriek heb je misschien wel eens rond zien zwemmen. Als je goed kijkt zou je hier ook een schildpad moeten kunnen spotten. Ook de vogels in de Proeffabriek vinden het altijd heel gezellig als je even komt buurten. Buiten op de Noordkade schijnt trouwens ook af en toe een bijzondere vogel te spotten te zijn. Het lijkt erop dat de ‘Zwarte Roodstaart’ de Noordkade regelmatig een bezoekje brengt. 

Rondje hardlopen buiten

De sportievelingen kunnen zich ook gratis uitleven op de Noordkade. Trek je hardloopschoenen maar aan en verken het terrein van de Noordkade. Ben je een beetje warm? Hoe vaak kun jij de trappen bij de Koekbouw op en af? Sluit af met een slalom door de silo’s en een paar burpees langs het kanaal. Heb jij je workout ook weer gehad. 

Zo zie je maar. Je hebt niet veel nodig om je te vermaken op de Noordkade. Kom dus lekker langs, kies een van deze gratis activiteiten en leef je uit.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Leisure

5 keer de leukste activiteiten voor kinderen op de Noordkade

We blijven toch Nederlanders hé, dus we houden van gratis.