Ruiken, proeven, voelen, zien…je zintuigen komen op de Noordkade goed aan hun trekken. In deze aflevering zetten we je handen centraal. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag met onze tips. Is er namelijk iets leuker dan je handen gebruiken?

Lekker PEUZELEN

Dingen worden lekkerder als je ze met je handen eet. Of het echt wetenschappelijk te bewijzen valt weten we niet zeker. We gaan puur op eigen ervaring af. En waarschijnlijk kun jij het bevestigen: peuzel je lekker frietjes uit een bakje met je vingers? Dan zal je er meer van genieten dan wanneer je dat vanaf een bord met een vork doet. Toch? Test het uit bij Pieperz, zouden we zeggen.


Op elkaar

Het applaus is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Oude Romeinen. Inmiddels is het de gebruikelijke manier van waardering tonen na een speech, prestatie of voorstelling. Van een staande ovatie in een theaterzaal tot aan het stuk klappen van je handen als je een band een geweldig optreden heeft gegeven en alles wat daartussen zit: ook dat gebeurt op de Noordkade. Bekijk maar eens het programma van theater de Blauwe Kei of de programmering van live muziek bij cultuurcafé De Afzakkerij.

Zelf gemaakt

Maak je handen nuttig. Want ook daar ben je op de Noordkade voor aan het juiste adres. Zoals met de cursussen of workshops van Phoenix Cultuur. Bij hen kun je terecht voor de meest uiteenlopende lessen. Wat dacht je van het klei-atelier, technische workshops, tekenen, (sier)smeden, glastechnieken of beeldhouwen? Alles onder de deskundige begeleiding van professionals. Kijk gerust eens op phoenixcultuur.nl

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Food

Drink je drankje, slik je slokje

Ruiken, proeven, voelen, zien…je zintuigen komen op de Noordkade goed