CULTUURFABRIEK

Het cultuurcluster neem zijn intrek in wat later de Cultuurfabriek Noordkade zal heten. Een nieuwe coöperatie van nauw samenwerkende culturele ondernemers. Phoenix Cultuur verzorgt activiteiten op het gebied van kunst- en cultuureducatie, Kunstgroep De Compagnie presenteert en exposeert beeldende kunst en Theater De Blauwe Kei verzorgt er een breed scala theater- voorstellingen. In de geest van de oude mengvoederfabriek blijven ze samen ‘maken en mixen’.

De Afzakkerij

het kloppende hart van de Cultuurfabriek

Op de plaats waar vroeger veevoer in zakken van jute of papier werd ‘afgezakt’ en verpakt, bevindt zich nu een sfeervol café met de passende naam De Afzakkerij. Het vormt het kloppende hart van de Cultuurfabriek waar partners op het gebied van kunst en cultuur zijn gehuisvest.

Afzakkerij

Noordkade biedt & heeft ruimte

De Noordkade biedt ruimte. Ruimte voor cultuur. Ruimte om te ontdekken. Ruimte om te genieten. Ruimte voor festivals, bijzondere locatietheaters en events. Wie kent ze niet? Festivals zoals Fabriek Magnifique.

Plattegrond

De Noordkade omvat vele verdiepingen, ingangen en soms is het dus uitdagend om iets te vinden, tenzij je houdt van ronddwalen.

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping