De Noordkade is niet alleen een unieke locatie. Ook de typische Noordkade mentaliteit die in de afgelopen jaren ontstaan is, is speciaal te noemen. Vertel ons maar eens waar je zoveel ondernemerschap, samenwerking en inspiratie in één vindt. Het wordt dus wel eens tijd om die typische mentaliteit uit te lichten. En weet je wat het leuke is? Deze mentaliteit is hartstikke besmettelijk, want wij kunnen het wel vertellen, maar het is natuurlijk veel leuker als je het zelf komt ontdekken. 

Kan niet bestaat niet 

Toen de Noordkade van veevoederfabriek omgebouwd moest worden tot culturele hotspot, was het al snel duidelijk dat de silo’s een grote rol moesten spelen. Al snel werd het idee ontwikkeld om de vierkante silo’s om te toveren tot expositieruimte. Enige nadeel? De muren van de vierkante silo waren meer dan een halve meter dik. Daar kwam je met een simpele boor niet zomaar doorheen. Maar koste wat het kost werden er deuren in de silo’s gemaakt. En nu is het de meest unieke expositieruimte van Nederland. Een ander voorbeeld: corona zorgde ervoor dat er geen sinterklaasactiviteiten georganiseerd konden worden. Nou, niet op de Noordkade. Door te kijken naar wat wel kan, werd de Sinterklaas drive-through een mega groot succes. 

Wijn kopen die je net gedronken hebt

Als we iets kunnen op de Noordkade, dan is het samenwerken. Alle ondernemers zijn dan misschien bedrijven die op zichzelf staan, ze versterken elkaar door slim samen te werken. Heeft iemand een idee voor een evenement? Dan draagt elke ondernemer eraan bij. Zo ontstond bijvoorbeeld het evenement ‘De Nacht van de Noordkade’. En daarom kun je bijvoorbeeld de wijntjes die je bij Wittern drinkt, bij Wijndivas kopen voor thuis. 

Volle bak gezelligheid

Als je uit de omgeving van Veghel komt, dan kom je tijdens je bezoekje aan de Noordkade gegarandeerd een bekende tegen. Maar ook als je hier niet vandaan komt, kom je de Noordkade niet af zonder een praatje gemaakt te hebben. De Noordkade geeft je het gevoel altijd welkom te zijn. Er is altijd tijd voor een goed gesprek, wie je ook bent. 

Stilstaan is achteruitgaan 

De Noordkade is constant in ontwikkeling. En dat voel je. Als je een tijdje niet langs bent geweest, is de kans groot dat je er iets nieuws beleeft. Nieuwe gebouwen, concepten en evenementen, het gaat maar door. Heb je zelf een goed idee? Kom het uitvoeren dan. Wij denken met je mee en maken ruimte voor talent.

Ieder z’n smaak 

Dat er op het gebied van Food veel te ontdekken is op de Noordkade is echt een understatement. Je kunt er dus echt je eigen smaak ontdekken. Kom lekker krollen proeven, ontdek dat ene exotische biertje, geniet van een uitgebreid vier gangen diner bij SillyFox of van een lekkere borrel bij Wittern. En dan ontdek je opeens dat je de typische Noordkade mentaliteit hebt overgenomen. Want ach, nog ééntje kan wel toch? 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Kunst en cultuur

4 dikke tips voor cultuur van de bovenste plank op de Noordkade

De Noordkade is niet alleen een unieke locatie. Ook de