Dat cultuur een grote rol speelt op de Noordkade, is waarschijnlijk geen geheim voor je. Maar ons culturele aanbod wisselt continu en we kunnen ons voorstellen dat je daarom wel wat inspiratie kunt gebruiken. Want dat deze culturele belevenissen het waard zijn, dat staat als een paal boven water. Doe er dus je voordeel mee en kom snel naar één van deze culturele events die binnenkort op de Noordkade te beleven zijn. 

Kortfilm: Le Pain

We beginnen met de fantastische kortfilm gemaakt door studio Gotley. Deze filmstudio bevindt zich op de Noordkade en dat maakt ons best wel trots. Naast diverse videoproducties voor allerlei klanten, werkten zij de afgelopen maanden aan hun eerste kortfilm productie en die gaat op 16 oktober in première. De film is daarna te zien in onze eigen Industry bioscoop. Dus pak je kans en koop snel een kaartje. 

kunst op de noordkade

Ben je op zoek naar een toffe kunstexpositie? Dan moet je bij de Compagnie zijn. Zij brengen sinds jaar en dag eigentijdse kunst naar de Noordkade. Op dit moment hebben ze een fantastisch lijstje met bijzondere exposities. Zo is er de expositie van Joran van Soest. Onder de naam ‘How Does One Relate To The World’ deelt hij zijn intense verlangen om dichter bij de ander te komen door middel van een levensgrote zeppelin waar je naar blijft kijken. Ook kun je naar de expositie van Brigitte Picavet ‘Van Boeken de Beenderen’, zij maakt beelden van boeken die niet meer gelezen worden. Een bijzondere expositie die helemaal tot z’n recht komt in de betonnen silo’s van de Noordkade. En dan is er tot slot nog de expositie van Josette Lenders, ‘Kijken met handen, neus, ogen en oren’. Josette is kunstenaar en bioloog, ze haalt haar inspiratie dus uit de natuur. Haar etsen laten je op een andere manier naar de wereld kijken. Check altijd onze agenda voor een actuele update van de exposities die er te zien zijn bij de Compagnie. 

Documentairefestival Beholders

Laat je inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen tijdens Beholders; een vijfdaags documentairefestival met als hoofdlocatie onze mooie Noordkade. Dit festival wordt georganiseerd om mensen te verwonderen en dichter bij elkaar te brengen. Naast het bekijken van een breed scala aan documentaires, is er ook ruimte voor gesprekken en kun je de de documentairemakers vragen stellen. Een echte filmliefhebber wil dit event natuurlijk niet missen.

Genieten in het theater

Ons theater spat natuurlijk ook uit elkaar van cultuur. Het hele jaar door vind je daar de meest fantastische voorstellingen van bekende en minder bekende artiesten. En omdat wij de beroerdste niet zijn, hier alvast een tip voor een voorstelling die je absoluut moet zien. Op 27 oktober is de hoopvolle voorstelling ‘Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen’ te zien. Deze voorstelling is gemaakt door Madeleine Matzer en is gebaseerd op de ervaringen die zij opdeed tijdens het ziekteproces van haar moeder die aan Alzheimer leed. Check voor een volledig overzicht van alle voorstellingen de agenda van de Blauwe Kei. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Leisure

6 nieuwe feesten op de Noordkade die je niet mag missen

Dat cultuur een grote rol speelt op de Noordkade, is