Op de Noordkade is altijd nieuwe muziek en nieuwe kunst te ontdekken. Ook de komende tijd kun je weer genieten van mooie livemuziek op de Noordkade. En de mooiste exposities vind je altijd bij de Compagnie op de Noordkade. We hebben op een rijtje gezet wat je de komende tijd niet mag missen in Veghel op dit gebied.

Saai, alles behalve op de Noordkade

Wat je niet mag missen in Veghel? Dat is Saai! Saai bestaat uit 8 ervaren muzikanten die elke zaal op z’n kop weten te zetten. Met hun uitgebreide repertoire maken ze er op zaterdag 25 juni in de Afzakkerij een feestje van. Van ‘Dancing Queen’ tot ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ en van ‘Jailhouse Rock’ tot ‘Smells Like Teen Spirit’, het komt allemaal voorbij. En de toegang is volledig gratis. 

@noordkade_veghel op Instagram

Wilde dieren op de Noordkade 

De Noordkade wordt omgetoverd tot gezellige beestenboel tijdens de nieuwe expositie ‘Ocean Sole’ van 5 juni t/m 28 augustus. Een olifant, een leeuw en een clubje giraffen gemaakt van afgedankte teenslippers wonen tijdelijk in de grote hal. Met de expositie wordt een statement gemaakt tegen de plastic soep en wordt educatie rondom recycling bevordert. Kom kijken naar de immense Keniaanse kunstwerken of scoor je eigen unieke mini-beeldje in de Fabriekswinkel.

muziek in veghel

Noordkade Nashville

Voor de echte Nashville-beleving hoef je echt niet helemaal naar de USA af te reizen. Op vrijdag 17 juni kun jij genieten van vier optredens op één avond in de stijl van muziekhoofdstad Nashville. Erik Neimeijer, Pieternel, Micah & Julia en de band Def Americans laten van zich horen.  

niet missen in Veghel

Driedimensionale beleving in de silo’s

Verwonder, beleef en bewonder het werk van Jimi Kleinbruinink in de Wiebenga silo’s. Vanaf 12 juni bewonder jij z’n nieuwe werk: Homeostase. Met indrukwekkende installaties die driedimensionaal je belevingswereld inlopen is het een ervaring om nooit te vergeten. Want waar begint het kunstwerk en waar houdt het op? En loop je er onderdoor, stap je er overheen of loop je er juist omheen? De keuze is aan jou. 

Het leven van Elvis

Verken het leven en de muziek van Elvis Presley in de film ‘Elvis’ die binnenkort te zien is in Industry. Het verhaal gaat over de bijzondere en complexe relatie tussen Elvis en zijn mysterieuze manager Tom Parker. Een film die je gezien moet hebben als muziekliefhebber. It’s now or never. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

buitenactiviteiten veghel
Algemeen Vrijetijds Genieters

7 keer de leukste buitenactiviteiten OP DE NOORDKADE

Op de Noordkade is altijd nieuwe muziek en nieuwe kunst