Wie houdt er niet van een lekkere proeverij op z’n tijd? Een proeverij is de perfecte activiteit om met vrienden te doen. Gezellig bijpraten terwijl je ook nog eens nieuwe smaken of combinaties ontdekt. Het komt dus goed uit dat onze diverse bewoners daar perfect op inspelen. Want op de Noordkade zijn heel wat proeverijen te boeken. Tijd dus om daar even van te proeven ;).

Een bierproeverij van Hellobier

Hellobier is onze bierspeciaalzaak en bevindt zich in de Proeffabriek. Je kunt hier natuurlijk binnenlopen als je een speciaalbiertje zoekt of bieren van over de hele wereld wil ontdekken. Maar Hellobier biedt ook een proeverij voor thuis aan. Je krijgt dan 8 bijzondere biertjes mee met daarbij uitleg over de smaken en herkomst. Super leuk dus, als je meer over bier wil leren. De mogelijkheden rondom deze proeverij zijn eindeloos. Dus neem vooral contact op met Hellobier voor meer informatie. 

De enige echte koffieproeverij 

Ben jij meer een koffieliefhebber? Dan moet je op zaterdag of zondag bij Noord Coffee Roasters zijn. Tijdens de koffie experience proef je verschillende soorten koffie en leer je alles over het proces en de herkomst van koffie. Uiteraard krijg je een tour door de koffiebranderij. Maar je krijgt ook een heerlijke alcoholvrije koffiecocktail en maar liefst 10 euro shoptegoed zodat je je favoriete koffie voor thuis kunt scoren. Van te voren reserveren is wel vereist. 

Een wijntje en een hapje bij Wijndivas 

Bij Wijndivas koop je de lekkerste wijn voor thuis. Maar sinds kort organiseren ze ook elke eerste zondag van de maand een ‘Wijn & Spijs Zondag’. Dit is niet echt een proeverij, maar meer een wijn-event. Je kunt tussen 16:00 en 18:00 gewoon binnenlopen en twee verschillende wijnen proeven in combinatie met een bijpassend hapje. Je leert hier dus echt hoe de smaak van de wijn bijdraagt aan de smaak van het eten. Op elke derde zondag van de maand organiseert Wijndivas een ‘Aperitivo Zondag’. Tussen 16:00 en 18:00 kun je bij elk glas wijn zelf hapjes uitzoeken om te proeven. Loop dus gezellig binnen met vrienden, want dit is de ideale gelegenheid om meer over wijn te weten te komen! 

Maak je eigen Gin 

Naast Wijndivas vind je Schouten Distillery. Hier wordt vol passie de echte Gin en Jenever van de Noordkade geproduceerd. Je kijkt je ogen uit, maar dit triggert natuurlijk ook de smaakpupillen. Hier kun je dus ook een proeverij boeken. Tijdens de ‘Tour & Tasting’ zie je natuurlijk het volledige distilleerproces en proef je verschillende drankjes. Je krijgt zelfs een proefpakket voor thuis mee zodat je de proeverij thuis nog eens dunnetjes over kunt doen. Schouten biedt ook een ‘custom tasting’ aan, ze komen dan bij je langs op locatie met een Gin Tonic proeverij of Gin Tonic bar. En heb je altijd al je eigen Gin willen maken? Ook dat kan bij Schouten. Samen met de distillateur ga je aan de slag om een eigen Gin (en recept) samen te stellen. De stijl, smaken, alcoholpercentage alles is aan te passen naar jouw wensen. Hoe vet is dat!  

Genieten met de Waterproeverij 

Oke, strikt genomen is dit niet helemaal een proeverij. Al kun je natuurlijk wel de Noordkade en omgeving ‘proeven’ vanaf het water. Om het echt compleet te maken, geniet je onderweg van een lekker drankje en bijvoorbeeld een heerlijke borrelplank. Kapitein Martijn weet alles over de rijke geschiedenis van de Noordkade en vermaakt je met z’n verhalen. 

Er valt dus altijd wat te proeven op de Noordkade. Wil je een van de proeverijen boeken? Kijk dan even op de website van de bewoner want waarschijnlijk is reserveren wel gewenst. Tot ziens op de Noordkade! 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Algemeen

WERK JEZELF IN HET ZWEET OP DE MOOISTE LOCATIE VAN BRABANT

Wie houdt er niet van een lekkere proeverij op z’n