Voor sportliefhebbers was dit natuurlijk een prachtige zomer. Het EK voetbal, De Tour de France en als toetje nog een geweldig succesvolle Olympische Spelen. Op de Noordkade houden we ook van bewegen. Als echte sportliefhebber is dit dus ook de place to be. Nu hoor ik je denken, wat is er dan allemaal te beleven voor de sportfanaten? Nou dit dus. 

Sportieve voorstellingen

We schieten uit de startblokken met de sportieve voorstellingen van Theater De Blauwe Kei. Op maandag 4 oktober is Op De Stip, de voetbaltalkshow met Björn van der Doelen en Ronald Waterreus te zien. En op zaterdag 5 februari komen Tom Coronel, Rob Kamphues en Rob van Gameren met het Grand-Prix-Circus, een theatershow over Formule 1, naar het theater. Grote namen uit de sportwereld met bijzondere verhalen, een absolute must see voor elke PSV- of Formule 1 fan. 

Werk jezelf hypermodern in het zweet

Natuurlijk hebben we op de Noordkade ook onze eigen sportschool. In ClubPT kun je jezelf hypermodern in het zweet werken. Je krijgt er namelijk gemakkelijk inzicht in je sportprestaties doordat alles wordt gemeten. Zo weet je dus precies waar je jezelf kunt verbeteren. Waan je even in London of New York met de meest innovatieve sportlessen. We dagen je trouwens ook meteen uit om een sportschool te vinden op een mooiere locatie. Vanuit het krachthonk kijk je door de authentieke glas in loodramen, zo het kanaal over. Dikke tip: op zaterdag 28 augustus om 11:00 uur organiseert ClubPT een Sportexperience op de Zomerkade, perfect voor iedereen die de dag sportief wil beginnen. Ben je een echte daredevil? Eén dag later, op zondag 29 augustus, kun je workshop Freerunnen volgen. 

Dans jezelf fit

Dansen is een perfecte work-out en nu we dat helaas niet meer in de kroeg of op festivals kunnen doen, is het misschien een goed idee om er een wekelijkse training van te maken. In dat geval ben je bij Phoenix Cultuur aan het juiste adres. Of je nu ervaring hebt of niet, er zit vast wel een les bij die geschikt is voor jou. Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen zijn er verschillende danslessen te volgen. Salsa, modern, hiphop of klassiek ballet, er is volop keus. 

De Noordkade als jouw trainingsparcours 

Maar ben je liever iemand die zich lekker individueel in het zweet werkt? Ook dat kan op de Noordkade. Trek je hardloopschoenen aan en ren een rondje over het terrein. Slalom door de silo’s en als je echt in bent voor een uitdaging dan pak je natuurlijk de grote trap, buiten bij de ingang van de Koekbouw, een paar keer mee. Moet jij eens opletten hoeveel calorieën je verbrandt! Even uitrusten? Plof neer bij DIS of Wittern en geniet van een gezonde salade of lekkere smoothie. 

Wanneer zien we jou in je sportoutfit op de Noordkade verschijnen? De Noordkade bruist van de energie dus we garanderen je dat de omgeving je net even die extra motivatie geeft om nog iets dieper te gaan. En als je de volgende dag spierpijn hebt en wil herstellen, ook dan is er natuurlijk een plekje vrij op een van onze terrassen of in de bioscoop. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Kunst en cultuur

Met de Phoenix Cultuur Zomertour ontdek je verborgen talenten

Voor sportliefhebbers was dit natuurlijk een prachtige zomer. Het EK