Op zoek naar lekkere en verrassende wijnen? Bij Wijndivas vind je een uitgebreid assortiment aan de beste wijnen uit verschillende streken en landen. Of je nu op zoek bent naar een fles om cadeau te geven, een wijn voor bij het diner of gewoon om te ontspannen, wijnexperts Emy en Kim staan voor je klaar om je te helpen de perfecte wijn te vinden.

De gezichten achter wijndivas

Het concept wijndivas is opgericht door Heskia en Kim en is ontstaan door hun passie en liefde voor wijn en reizen. Emy en Kim zijn de bewoners van de winkel in Veghel. Deze winkel is de eerste Wijndivas winkel in Nederland. Kim is een van de oprichters van Wijndivas en is regelmatig te zien in de winkel op de Noordkade. Ze vertelt je vol passie en enthousiasme over alle kleinschalige wijnboeren en hun prachtige wijnen.

Vorige slide
Volgende slide

Op avontuur met Wijndivas

De Wijndivas zijn een open boek en bieden je een kijkje achter de schermen. Ze nemen je mee op avontuur naar de buitenlandse wijnhuizen door alle bezoeken te delen via filmpjes over het wijnhuis. En ze schrijven ook nog eens hele leuke en leerzame blogs over de roadtrips en de wijnen. Zo word je helemaal meegenomen in het verhaal achter een wijn en de wijnboerderij waar de wijn vandaan komt. Hier lees je bijvoorbeeld alles over hun reis naar Zuid-Frankrijk waar ze op bezoek gingen bij het charmante wijnhuis ‘Les Vignerons des Albères’.

Wijn proeven

De wijnen moeten natuurlijk wel even geproefd worden voor je ze mee naar huis neemt. Bij Wijndivas weten ze alles over verschillende soorten wijn en hoe je deze het beste kunt inspecteren. Ze leggen graag uit welke smaken je kunt proeven en hoe je de verschillende aroma’s kunt herkennen. Daarnaast adviseren ze je graag over welke wijn, uit welk land je het best kan combineren bij jouw voorgerecht of welke port je het best kan schenken bij een kaasplankje. Ze verkopen allerlei soorten wijnen die voornamelijk afkomstig zijn uit Italië, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk.

Naast de heerlijke wijnen die ze verkopen, organiseren ze ook wijnproeverijen en evenementen. En wat dacht je van de mini-wijn proeverijen, zo kun je thuis nieuwe wijnen ontdekken met een speciale wijnbox. Je hebt keuze uit verschillende wijnboxen zoals een wijnproeverij uit Europa, specifiek wijnen uit Spanje of laat je verrassen met de voorjaarsreis box.

Staat jouw volgende wijnavond al op de planning? Kom dan zeker even langs bij Wijndivas en laat je verrassen door alle wijnen en aroma’s.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Workshops veghel
Kunst en cultuur

4x de leukste workshop om in 2023 te volgen in Veghel

Op zoek naar lekkere en verrassende wijnen? Bij Wijndivas vind