Ontdek je verborgen talent en ervaar welke inspirerende en uitdagende workshops Phoenix Cultuur aanbiedt. Versterk je vaardigheden, leer nieuwe technieken en ontwikkel jezelf op creatief vlak. Om het je een stuk makkelijker te maken zetten we de vier leukste workshops voor je op een rij. Dus, vertel wanneer start jij jouw workshop?

Cursus potten draaien

Het draaien van potten is een kunst op zich en vergt veel geduld en oefening. Deze cursus is voor iedereen die het draaien op de pottenbakkersschijf onder de knie heeft en klaar is voor een volgende uitdaging. Wees gerust, je staat er niet alleen voor want Ton van Schagen zal je stap voor stap door het proces meenemen om nog ‘groter’ te leren draaien. Hij laat je zijn verschillende werkwijzen en handgrepen zien. In drie weekenden leer je draaien zoals je nog nooit hebt gedraaid!

Vorige slide
Volgende slide

Maak kennis met beeldhouwen

Altijd al willen weten of beeldhouwen iets voor jou is? Meld je dan aan voor deze kennismakingsworkshop. Samen met Caroline Teesing maak je kennis met beeldhouwen in steen. Je begint met het leren kennen van het materiaal, de gereedschappen en het ontwikkelen van een goede slagtechniek. Je krijgt persoonlijke aandacht tijdens de cursus zodat je alles eruit kan halen. Je zult ook elkaars werken bekijken en elkaar gaan helpen, zo blijft het leerzaam en inspirerend voor iedereen. Je gaat je eigen kracht en vormentaal ontdekken, het is daardoor een inspirerende ontdekkingsreis.

Cursus sieraden edelsmeden

Je eigen sieraden smeden, dat wil je toch? Maak kennis met edelsmeden van sieraden onder leiding van Heidi Verstraten. In deze cursus leer je de basiselementen van het smeden van koper, messing en zilver en word je begeleid in het gebruik van verschillende hamers, tangen en branders. Laat je inspireren door Heidi’s passie voor het vak en creëer je eigen unieke sieraden. Het is een onvergetelijke ervaring voor zowel beginners als ervaren edelsmeden. 

Workshops veghel

Cursus Doka-fotografie analoog

Duik in de wereld van Doka-fotografie analoog en leer hoe je foto’s afdrukt en vergroot op lichtgevoelig fotopapier. Je leert de karakteristieke eigenschappen van echte zwart-wit fotografie pas echt kennen bij analoge fotografie. Met speciale apparatuur belicht je de foto’s en via het natte proces met chemicaliën ontwikkel je het fotopapier. Nicole Minneboo neemt je stap voor stap mee in het proces. Ze werkt al ruim 20 jaar als fotograaf voor bedrijven door heel Nederland. Kom ontdekken, experimenteren en ontwikkelen tijdens de Doka-fotografie analoog cursus.

Of je nu een beginner bent of een ervaren kunstenaar, er valt voor iedereen iets te ontdekken en te leren bij Phoenix Cultuur. Bekijk hier het volledige aanbod van een nieuwe cursus of workshop bij Phoenix Cultuur, meld je aan en ontdek jouw verborgen talent!

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Geheime ruimtes Noordkade
Algemeen Verhuur

5x Geheime ruimtes die je kunt huren op de Noordkade

Ontdek je verborgen talent en ervaar welke inspirerende en uitdagende