Op de Noordkade speelt cultuur een grote rol. Regelmatig is er livemuziek, er zijn exposities van beeldende kunst en we hebben natuurlijk ons eigen theater. Een andere belangrijke speler op het gebied van cultuur op de Noordkade is Phoenix Cultuur. Dit is het centrum voor kunst en cultuur onderwijs op de Noordkade. Jong en oud kunnen hier lessen volgen en hun talenten ontdekken. Komende week heeft Phoenix Cultuur een grandioos vet event: de Phoenix Cultuur zomertour. Van 21 t//28 augustus volgt een week vol toffe workshops. Je kunt het je zo gek niet bedenken of ze bieden het aan. 

Ontdek je muzikale talenten

Altijd al gedroomd van een carrière als gitarist? Je bent nooit te oud om te leren. Meld je aan voor de workshop ‘Gitaar voor ‘echte’ mannen’. Zit zingen meer in je bloed? Dan is de ‘ABBA Sing-a-long’ of de dagworkshop ‘Zing mee met de Cantique van Fauré’ jou op het lijf geschreven. Speel je al een instrument? Kom dan naar de gratis ‘Campfire Jamsession’ en speel mee met andere muzikanten bij een gezellig kampvuur. 

Uit je comfortzone

Ben je wel toe aan een beetje uitdaging en durf je gek te gaan? Ook dan heeft de Zomertour een aantal fantastische cursussen in de aanbieding. Wat dacht je van salsa dansen voor beginners, houtbewerking of messen smeden? Altijd al je eigen ring willen maken? Ook dat is gewoon mogelijk tijdens de Zomertour. Maar onze persoonlijke tip is de workshop ‘Ontdek de clown in jezelf’. Want was is er nou leuker dan de clown uithangen? 

Teken jezelf naar de top

Heb jij het tekenen of schilderen behoorlijk in de vingers? Ook dan heeft Phoenix Cultuur een aantal prachtworkshops voor je. En zelfs al kan je er helemaal niks van, ben je nog steeds hartstikke welkom. Het gaat er namelijk om dat je plezier maakt. En met de workshop ‘Action painting Jackson Pollock’ is plezier gegarandeerd. Ook kinderen kunnen hun artistieke talenten ontdekken tijdens de workshop ‘kriebelbeesten tekenen’ of tijdens de workshop ‘stoepkrijt je eigen Van Gogh’. De absolute topper in deze categorie voor volwassenen is ‘Joy of painting met Bob Ross’. Geloof ons, in iedereen schuilt een Bob Ross en het wordt tijd dat die ontdekt wordt. 

De Phoenix Zomertour 2021 heeft nog veel andere workshops in de aanbieding die echt even het checken waard zijn. Bekijk dus zeker even het volledige programma. Bel je moeder, buurman, vriend of vriendin want samen aanmelden is natuurlijk nog leuker dan alleen. En wees er snel bij want vol=vol en de workshops zijn natuurlijk volgende week al. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Activiteiten vriendenweekend
Algemeen

DEZE ACTIVITEITEN OP DE NOORDKADE ZIJN PERFECT VOOR JOUW VRIENDENWEEKEND

Op de Noordkade speelt cultuur een grote rol. Regelmatig is