op z’n Meierij’s

Maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur hebben tijdens de lockdown vanuit huis een eigen interpretatie gemaakt van het wereldberoemde 17e eeuws schilderij van Johannes Vermeer. De kunstwerken zijn van 5 maart tot en met 7 april als bijzondere etalage-expositie te bewonderen in het centrum van Veghel, in het leegstaande pand aan de Meierijgaarde 29.


Het initiatief komt van Lonneke de Wit, kunstenares en teken- en schilderdocente bij Phoenix Cultuur, naar aanleiding van een opdracht uit het televisieprogramma “Project Rembrandt” van NPO2. Tijdens de lockdown moeten veel cursisten hun live schilderles ontberen. Om hen ook thuis te inspireren en te stimuleren om te blijven schilderen, initieerde Lonneke het project dat volkomen ‘corona-proof’ wordt georganiseerd. De schildercursisten zijn de afgelopen tijd vanuit huis aan de slag gegaan met hun eigen weergave en visie op het ‘Meisje met de Parel’, maar dan “op z’n Meierij’s”.

Centra onder de aandacht
In samenwerking met VOLOP Meierijstad is de etalage-expositie in het leven geroepen, om de centra in Meierijstad onder de aandacht te brengen en de weg er naartoe aantrekkelijker te maken. De ‘Meierijse meisjes met de Parel’, die door de schildercursisten zijn gemaakt, blijven een maand lang hangen in de etalage van de voormalige Intersport-winkel en zullen vervolgens doorreizen naar het centrum van Schijndel en Sint-Oedenrode.

Stem en maak kans op mooie prijzen
Tijdens de expositie-periode wordt het publiek opgeroepen om een wandeling te maken door het centrum van Veghel en een kijkje te nemen bij de bijzondere etalage-expositie. Door middel van een QR-code op de etalageposter, of de bon in de Stadskrant van 3 maart, kan men een stem uitbrengen op een favoriete top drie. Alle stemmers maken kans op één van de vier prijzen die beschikbaar worden gesteld door Schellen Boek- en Kantoorboekhandel, Juwelier van Hout, Schoenenzaak van Es en Chrizy’s Art Studio. De winnaars worden op 23 april bekend gemaakt in de Stadskrant Veghel.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Verhuur

Tweede studio op de Noordkade biedt nog meer mogelijkheden

'op z’n Meierij’s' Maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur