live stream vanuit podiumzaal

De Noordkade in Veghel is een tweede livestream studio rijker. In het najaar openden Cultuur Haven Veghel en MXD-Rent een eerste studio om organisaties een online alternatief te bieden voor fysieke evenementen. Diverse partijen wisten afgelopen maanden hun weg naar de studio te vinden en konden hierdoor verbonden blijven met hun doelgroep. En nu is hier een tweede studio aan toegevoegd, die door de omvang en setting ruimere mogelijkheden biedt dan studio 1.

De Podiumzaal Studio werd gerealiseerd om online evenementen met een grotere opzet op een veilige manier te kunnen faciliteren. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag waaraan met de kleine studio niet kon worden voldaan. Door de grote hoeveelheid beschikbare vierkante meters vloeroppervlak zijn vrijwel alle denkbare settingen te creëren en te combineren. En dat in een ruimte die de uitstraling heeft van een volwaardige tv-studio. Door de inzet van bemande camera’s kan tijdens een live stream of opname snel worden geschakeld, wat voor de kijkers een maximaal haalbare dynamiek in het beeld oplevert. De 3 meter hoge LED-schermen maken het plaatje compleet.

Toekomst

Met de tweede studio wordt ingespeeld op ontwikkelingen in de nabije toekomst. De verwachting is dat de versoepeling van de Corona-maatregelen in kleine stapjes zal gaan. Wellicht kunnen dan ook weer wat kleine groepen toegelaten kunnen worden bij evenementen. Met hun aanwezigheid zorgen deze voor de sfeer en de beleving bij een fysiek evenement. De Podiumzaalstudio biedt voor deze optie voldoende ruimte. Maar ook in de verdere toekomst zullen online oplossingen een rol blijven spelen in evenementen. Noodgedwongen heeft onze maatschappij geleerd om online met elkaar te communiceren en zijn we hier de voordelen van in gaan zien. Denk hierbij aan het terugkijken van programmaonderdelen, kostenbesparing, duurzaamheid en een online optie kunnen bieden bij evenementen die het maximale bezoekersaantal hebben bereikt. Wanneer dat punt is bereikt, zijn Cultuur Haven Veghel en MXD-Rent er klaar voor om ook deze stap te zetten.

Meer informatie over de studio’s is te vinden op www.cultuurhavenveghel.nl

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Food

Met je slee van de schans op de noordkade

live stream vanuit podiumzaal De Noordkade in Veghel is een