De Meierij regio heeft altijd bekend gestaan om haar bedrijvigheid. Een groot aantal industriële ambachten en agrarische beroepen is hier uitgeoefend. Siemei brengt die rijke geschiedenis in kaart en neemt je mee in de technische innovaties van de laatste eeuw.


Van letterzetter tot brandweerauto

De industrie, de agrarische sector of het culturele leven: de bedrijvigheid van onze omgeving vindt plaats in alle hoeken van de samenleving. De unieke collectie machines en werktuigen laat zien hoe Veghel en omgeving altijd een grote rol van betekenis heeft gespeeld, zelfs tot over de landsgrenzen.

De collectie van Siemei loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en oude communicatie-apparatuur, tot een grote dragline uit 1924, een klassieke locomotief en een old timer brandweerauto. Allemaal werktuigen die de wereld van vandaag mede mogelijk hebben gemaakt. Na een bezoek aan Siemei kijk je met andere ogen naar de Noordkade en de Meierij regio.

Boek een rondleiding

Kom je met een groep mensen? De geschiedenis komt nog beter tot leven met een gids. Je kunt kiezen uit een rondleiding in Siemei of de combinatie met de Noordkade. In anderhalf uur neemt een deskundige gids je mee in de verhalen achter de collectie, het complex en de omgeving. Wedden dat je verrast wordt?

Waar vind je Siemei?

Je kunt Siemei vinden aan de Verlengde Noordkade nummer 8. Dit is bij de P1 parkeerplaats op de Noordkade, naast de Industry bioscoop op de begane grond.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Sinterklaas noordkade
Actieve families Algemeen

Overal zie je Sinterklaas bij ons

De Meierij regio heeft altijd bekend gestaan om haar bedrijvigheid.