We kunnen gaan aftellen! Nog maar twee weken tot de Nacht van de Noordkade. Een spectaculaire avond voor jong en oud. Maar wat valt er voor jou te beleven? We nemen je mee in een aantal activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zo is er voor ieder wat te wils en kun je er samen op uit tijdens de Nacht van de Noordkade.

Op culturele ontdekkingstocht (Kids)

Het heet dan wel de Nacht van de Noordkade, maar in de vroege uurtjes zijn er ook verschillende activiteiten te beleven voor de kids.

Kids Dance Klassiek
Een verrassende dansact voor kinderen, door kinderen. Beleef samen met de kinderen een klassieke dansvoorstelling en laat je meenemen met de prachtige danskunsten en muziek.

Musical Phoenix Cultuur leerlingen
Er zijn tal van voorstellingen te bezoeken, de musical van de Phoenix Cultuur leerlingen is een goede tip om heen te gaan samen met de kinderen.

Expo Kinder foto atelier
Bij de hal op de eerste verdieping hangt een exclusieve expositie. Leuk om eens doorheen te lopen en jezelf en de kinderen te laten verwonderen door alle creaties.

Nacht van de Noordkade
Nacht van de Noordkade

Zin om te dansen? (Jong volwassenen)

Van techno, jazz en disco tot soul, pop en rock muziek. Tijdens de Nacht van de Noordkade zijn er overal plekjes om te dansen. Laat je verwonderen door de verschillende muziekstijlen.

Muzikale knallers
Onze favoriete huisartiest Volksander mag natuurlijk niet ontbreken. Samen met Volksander dansen en zingen we het dak eraf in het Wittern restaurant. Alle hitjes zullen voorbij komen op deze avond.

Techhouse
Het duo SiQ gaat er een groot feest van maken en zorgen voor een onvergetelijke avond. Zij draaien de vetste techhouse, house en dance plaatjes. Wittern café zorgt voor de heerlijke cocktails.

Jazz
Ook voor de jazzliefhebber hebben wij verschillende optredens. Onder andere bij DIS en Plank kun je genieten van de jazzlounge, heerlijk ontspannen achterover zitten met een gezellig jazz muziekje op de achtergrond. Of kom in de Koekbouw genieten van een modern jazz dansoptreden. 

Rock ’n roll
Fan van rock muziek? De Juicy Lucy en the Woodpeckers rock ’n roll band rocken het dak eraf bij de Afzakkerij. En in de Malerij kun je je in een speciale outfit laten fotograferen in een levensgrote platenhoes of als een model bij de ‘live fotoshoot’.

Nacht van de Noordkade

Tijd om de handen uit de mouwen te steken (Volwassenen)

Lekker creatief bezig zijn, afwisselen met shoppen en een heerlijk drankje tussendoor? Ook dat kan allemaal tijdens de Nacht van de Noordkade.

Smeden & zilver gieten
Leer smeden van de meester Smit. Opa Smit zal jullie eerst een demonstratie geven van het smeden, hierna krijg jij ook zelf de kans om te smeden. Liever alleen toekijken? Dan kan je je ook nog aansluiten bij een unieke demonstratie zilver gieten.

Klei-figuren maken
Je weer even kind voelen tijdens een workshop klei-figuren maken bij werkplaats Keramiek. Laat je fantasie gaan en klei erop los zullen we maar zeggen!

Shop till you drop
Naast kleien, smeden en zilver gieten kun je óók nog heerlijk shoppen bij onder andere Chez Moi, Wijndivas, Bakkerij van Leur, en Hellobier. Tot ’s avonds laat is er koopavond tijdens de Nacht van de Noordkade. Shop till you drop!

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Nacht van de Noordkade 2023
Algemeen

Nacht van de Noordkade 2023 is weer in zicht!

We kunnen gaan aftellen! Nog maar twee weken tot de