brouwer en distillateur maken kruidenlikeur

De beide op de Veghelse Noordkade gevestigde Schouten Distillery en Brouwerij De Vleeghel hadden elkaar al eens eerder gevonden voor een vorm van samenwerking, maar nu hebben ze samen ook een heel mooi nieuw drankje ontwikkeld. Het is ‘Hendig’ een speciale kruidenlikeur gemaakt door twee ambachtelijke bedrijven, met liefde voor kruiden, geuren en smaken. Een mooie volle likeur gemaakt van bierbrand van De Vleeghel en gin van Schouten, in een mooi stenen kruikje van een halve liter. Voorlopig exclusief te koop bij enkele verkooppunten in Meierijstad.  Het valt in de smaak bij zowel dames als heren, een heel genderneutraal drankje, heel hendig dus!

Gevraagd naar het geheim van deze nieuwe kruidenlikeur laten distillateur Erwin Schouten en brouwer Lucas Timmers natuurlijk niet het achterste van hun tong zien, maar ze willen wel kwijt dat ingrediënten als jeneverbes, kaneel, kalmoes en bierbrand heel bepalend zijn voor de smaak van deze nieuwe kruidenborrel. Wie nog op zoek is naar een Vaderdaggeschenkje maakt met dit kruikje vast goed sier. Het is te koop voor een vriendelijke prijs van € 12,95 bij onder andere Gall en Gall in Veghel, Jumbo Foodmarkt Noordkade, Slijterij De Graaf in Schijndel en in de winkel en webshop van Schouten.

Over De Vleeghel

Stadsbrouwerij de Vleeghel produceert meerdere echte Veghelse bieren op de Noordkade in Veghel. Aldaar gevestigde horecazaken als Wittern, DIS en De Afzakkerij schenken hun bier. Deze zijn in de Proeffabriek o.a. ook verkrijgbaar bij Hello Bier en bij Jumbo Foodmarkt. Verder levert de brouwerij de basisgrondstof waaruit Schouten Distillery dranken als gin, rum en whisky distilleert. Met een brouwketel van 200 liter een flink aantal grote lagertanks van 500 liter hebben ze voldoende capaciteit.” Uitgangspunt van brouwerij De Vleeghel is het brouwen van smaakvol bovengistend bier dat past bij het moment” Het vast assortiment bestaat uit Jonge Vleeghel, Oude Vleeghel en Duistere Vleeghel.

Over Schouten Distillery Schouten Distillery is een ambachtelijke distilleerderij op de Noordkade in Veghel met als Slogan ‘Every Bottle A Story’. Bij Schouten geloven ze in de kracht van verhalen en in mensen die ze vertellen en delen, maar ook in de emoties die daaruit voortkomen. Er is inmiddels een ambachtelijke distilleerderij neergezet, waar verschillende exclusieve gins, rums en whisky’s geproduceerd worden, die inmiddels gretig aftrek vinden bij slijters, horeca en groothandels. Alle productie gebeurt in de eigen distilleerderij. Ook verzorgen ze verschillende proeverijen en workshops om zo de kennis en passie over gedistilleerd te delen. Naast flessen worden ook vaten whisky, rum of gin verkocht aan bedrijven en particulieren (verenigingen, vriendengroepen of gewoon mensen met passie voor gedistilleerde dranken)

Bij de foto onder: Gedeputeerde van de Provincie van Pinxteren, directeur Heleen Huisjes van Visit Brabant en wethouder Coby van der Pas toasten bij campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ met een kruikje ‘Hendig’

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Food

Nieuwe versoepelingen op de noordkade

brouwer en distillateur maken kruidenlikeur De beide op de Veghelse