De overweldigende positieve reacties op de vorige voorstelling van Oxygen maakten duidelijk dat Delusion naar meer smaakte. In Delusion 2.0 neemt Jennifer Romen je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.


Delusion 2.0 gaat verder waar Delusion eindigde. Het personage staat in deel twee oog in oog met haar grootste tegenpool. Is het een tegenstander waar ze van moet winnen, of een deel van zichzelf dat ze moet leren accepteren en zelfs omarmen? De dualiteiten interacteren met elkaar, soms in strijd, soms in liefde.

In deze voorstelling maakt choreografe Jennifer Romen opnieuw gebruik van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Een spannend spel tussen dansers, licht en ongekend strakke choreografieën.

Delusion was vorig seizoen in ons theater te zien en werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,1.

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies. Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakt furore in danscompetities, tv-programma’s, in het commerciële circuit en als docent. Tijdens haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bespeelde ze zowel het podium als de zaal en wist ze het publiek uit het pluche te krijgen.

Jennifer richtte in 2015 danscrew Oxygen op. Oxygen won het NK, EK én WK Small Group HipHop. In 2018 won de groep het televisieprogramma Dance As One en kreeg een Golden Buzzer tijdens de auditie voor France Got Talent. In 2020 behaalde Oxygen de finale van het NBC programma World Of Dance in Amerika.

“De Maastrichtse Jennifer Romen was nog niet geboren toen de Amerikaanse choreograaf, ontwerper en componist Alwin Nikolaïs (1910-1993) aan het eind van zijn enerverende loopbaan was. Hij bedacht alles aan zijn visuele meesterwerken zelf: dans, licht, decor, kostuums, film- en diaprojecties. Mooi om te zien dat Romens eerste grote zaalvoorstelling, Delusion, eenzelfde magie ademt” (Theaterkrant).

“J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas” (Parool).

“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.” (Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds).

Quotes Juryleden NBC World of Dance: Ne-Yo:
“Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!”. Jennifer Lopez: “Ik voelde hoe je zorgde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect. Het was perfectie!”
Derek Hough: “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal”.
Choreograaf: Jennifer Romen
Assistent Choreograaf: Jody Geijsendorpher
Muziek: Subp Yao

www.we-are-oxygen.com
www.instagram.com/we.are.oxygen
www.youtube.com/channel/UCOU6MoHW0mrsj16u0oNaNgA

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Wacht ’s Even – De Stilte

De overweldigende positieve reacties op de vorige voorstelling van Oxygen