De herfst is gestart en op de Noordkade is er genoeg te beleven! Of je nu zin hebt in een sfeervolle foodroute, bijzondere kunst wilt bewonderen, of liever geniet van een goede film, er is altijd iets te beleven. Ontdek hieronder de leukste activiteiten en evenementen op de Noordkade deze herfst. Laat je inspireren en plan jouw perfecte herfstuitje!

Food La Route Veghel

Op zondag 13 oktober staat er een unieke foodroute op het programma: een walking dinner waarbij je een heerlijk viergangendiner proeft in vier verschillende restaurants. Van Restaurant Wittern tot DIS, Sax and Jazz, en Hafiza, elk gerecht wordt vergezeld door een bijpassend drankje. Voor slechts €69,90 p.p. beleef je een complete avond uit, dwars door je favoriete stad. Wacht niet te lang, want de plekken zijn beperkt. Reserveer snel en maak van deze herfst een smaakvolle herinnering!

Expositie “Aan het roer" – Gabriëlle van de Laak

Zondag 4 augustus t/m 6 oktober

In de nieuwste tentoonstelling op de Noordkade neemt Gabriëlle van de Laak je mee in haar fascinatie voor schepen. Vanuit haar atelier aan de Waal creëert ze veelzijdige kunstwerken, variërend van schilderijen tot werken op glas en textiel. Een bijzonder werk in deze expositie is ‘Roer’, waarin de kunstenaar het roer en de schroef van een schip vastlegt in acrylverf en pigmenten. De eerste penseelstreken blijven zichtbaar, wat een gevoel van directheid geeft, terwijl de kleuren subtiel in elkaar overvloeien. Van de Laak’s werk biedt een frisse, poëtische kijk op bekende vormen en speelt prachtig met licht, ruimte en kleur. De expositie is te zien bij de Cultuurfabriek.

Merry Beermas!

Hellobier en Craftonly hebben de krachten gebundeld en gaan vanaf nu samen verder onder de naam Hellobier. Hun eerste gezamenlijke project? De Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas! Deze kalender, gevuld met 24 heerlijke speciaalbieren, is nu te bestellen. Begin 1 december met aftellen tot Kerstmis en ontdek elke dag een nieuw biertje. De exacte inhoud blijft een verrassing, maar we kunnen al wel een paar dingen verklappen:

– De kalender is samengesteld in samenwerking met de biersommeliers van Bierista.

– Minstens 8 van de bieren zijn nog nooit eerder uitgebracht en zijn Untappd-proof.

– De overige bieren zul je niet in de supermarkt vinden!

De levering is in november, maar waarom wachten? Bestel hem nu alvast!

Meer info

 

Expositie “Magie van de Etnografica” - Frits Achten

Zondag 4 augustus t/m 6 oktober

Frits Achten neemt je in zijn tentoonstelling mee in de fascinerende wereld van etnografica. Deze kunstvoorwerpen, zoals Afrikaanse maskers en Mexicaanse volkskunst, zijn doordrenkt met verhalen en rituelen. Achten, die zijn fascinatie voor deze vormen van kunst ontdekte in het Missiemuseum in Steyl, laat zich inspireren door deze esthetiek. Zijn werken, gemaakt van papier-maché, groeien organisch zonder gebruik van een geraamte, wat elk stuk uniek maakt. Elk werkstuk lijkt wel door een primitieve 3D-printer gemaakt. Deze tentoonstelling biedt een unieke blik op de mysterieuze schoonheid van etnografische kunst. De expositie is te zien bij de Cultuurfabriek.

Meer info

Movie time!

De herfst is het perfecte moment om lekker weg te kruipen in een bioscoopstoel met een goede film. Of je nu komt voor een spannende thriller met vrienden, een romantische zwijmelfilm met je lover of de nieuwste animatiefilm met het gezin, bij de Industry Bioscoop vind je altijd de perfecte film. Dus trek die warme trui aan, bestel een bak popcorn, en geniet van een heerlijk filmpje.

Bekijk films

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Food Leisure

Zo ziet een dagje uit op de Noordkade eruit

De herfst is gestart en op de Noordkade is er