Stap binnen in een wereld van prikkelende voorstellingen, exposities, pure optredens en verrukkelijke proeverijen. Het BIJT! Kunst over Voedsel Festival van 28 juni tot en met 9 juli 2023 op de bruisende Noordkade in Veghel, belooft een evenement te zijn dat al je zintuigen in vuur en vlam zet. Met maar liefst 45 activiteiten verspreid over 20 locaties, biedt het festival een uitgebreid programma dat garant staat voor een nieuwe, bredere blik op voedsel. We sommen een aantal parels op die je kunt ontdekken tijdens het BIJT! Festival.

Slachtvisite: Een Ambachtelijk Spektakel

Een van de hoofdgerechten op de kaart van BIJT! Laat je meevoeren door de betoverende voorstelling Slachtvisite van Peergroup. De theatervoorstelling Slachtvisite begint met een heerlijk viergangendiner waarna je samen de voorstelling gaat bekijken. Je krijgt een unieke kijk in het ambachtelijke slagersvak.

Terwijl een slager live een varken uitbeent, worden er videobeelden van de varkensfokkerij getoond en recht voor je neus een vers bouillonnetje. Deze indrukwekkende voorstelling vormt de perfecte introductie tot het festival en zal nog lang in je gedachten blijven rondspoken.

Noordkade veghel

De Grootste Koffieproeverij van Brabant

Ben je een echte koffieliefhebber? Mis dan niet de kans om deel te nemen aan de grootste koffieproeverij van Brabant. Marc van Berkel van Noord Coffee neemt je mee op een smaakvolle reis waarbij je niet alleen de geur van Egyptische koffiebonen ruikt, maar ook Egyptische danseressen en traditionele muziek maken de beleving compleet. Laat je smaakpapillen verwennen terwijl je alles leert over de herkomst van koffiebonen en de keuzes die we kunnen maken om duurzamere en unieke koffie-ervaringen te creëren.

Noordkade veghel

Kinderkunstdiner

Wil jij tijdens BIJT! een wel heel bijzonder en kunstig driegangen diner maken? Zelf een diner ‘koken’ met verrassende ingrediënten op basis van een super creatief recept van de chef-kok? Kom dan naar het Phoenix Kinderkunstdiner! Wil jij ‘n snufje lef, ‘n toefje liefde, of een opkikkertje toevoegen aan jouw gerecht, dat kan!  Jouw fantasie maakt je gerecht extra smaakvol en kleurrijk. Wordt er nu gekookt met potten en pannen, en allerlei etenswaren, of wordt er gekokkereld met verf en penselen? We weten in ieder geval dat jij tijdens dit diner een echte Kunstchef wordt!

Noordkade veghel

Ga op ontdekkingsreis in de Muzikale Moestuin

Breng een bezoek aan de muzikale moestuin; een betoverende plek waar muziek en natuur samenkomen. Geniet van een lekker biertje terwijl je luistert naar de prikkelende muziek van The Spice Daddies of De Belse Bierboys. Dans mee met de swingende hits van DJ duo Soepstick of DJ Maarten of laat je verrassen door een akoestisch optreden van de Acoustic Lunchbox. Een moment van ontspanning en genot middenin een levendige festival omgeving.

Noordkade veghel

Creatieve Workshops: Laat je eigen kunstwerk ontstaan

Laat de kunstenaar in jezelf ontwaken tijdens de creatieve workshops Aan tafel met Kiki van Eijk. Van tafelkleden zeefdrukken, keramiek en glas ontwerpen tot siersmeden en ham leren snijden als een echte Spaanse cortador. Er is voor elk creatief verlangen een passende workshop. Onder begeleiding van ervaren kunstenaars krijg je de kans om je eigen kunstwerk te creëren en je creatieve grenzen te verleggen.

Noordkade veghel

Samen nemen we een klikoduik

Sluit je festival ervaring af met een bezoek aan de expositie ‘Klikoduik‘. Duiken in de kliko, op zoek naar eten. Het gebeurt veel, maar durf jij het ook aan? Sinds 1,5 jaar maakt Lidwina Charpentier een statement door uitsluitend van het klikoduiken te eten. Het resultaat van dit avontuur is te zien en te ervaren in de installatie en performance ‘Klikoduik’.

Noordkade veghel

Het BIJT! Kunst over Voedsel Festival op de Noordkade is een ware schatkamer voor cultuurliefhebbers. Met een overvloed aan activiteiten die alle zintuigen prikkelen, biedt het festival een unieke ervaring waar kunst en voedsel samenkomen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het programma, proef de creatieve creaties en maak deel uit van de bredere discussie over voedsel en duurzaamheid. Verken, geniet en ontdek een wereld vol kunstzinnige lekkernijen tijdens het BIJT! Festival.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Voorstelling blauwe kei
Algemeen Kunst en cultuur

5x leukste voorstellingen in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade

Stap binnen in een wereld van prikkelende voorstellingen, exposities, pure