Thuis zitten we al genoeg tijdens de feestdagen. Daarom kun je bij de Noordkade de bloemetjes buiten zetten met vrienden, je partner of familie. Cultuur snuiven of de innerlijke mens verwennen: er is meer dan genoeg om uit te kiezen. Deze week geven we vast vijf tips.


Tijd voor een borrel bij Wittern Café of De Afzakkerij

Gezelligheid rond de jaarwisseling vind je niet alleen thuis. Bij De Afzakkerij ben je welkom om samen met vrienden te borrelen of te proosten. Het kloppend hart van de Cultuurfabriek wordt regelmatig opgeluisterd met live muziek. Ook bij Wittern of het nieuwe Wittern Café staat de deur open en de kachel aan in in de koudste maanden van het jaar. We zien je daar!

Op grote hoogte dineren bij Sillyfox

Avondvullend dineren op eenzame hoogte. Dat is de ervaring die Sillyfox je geeft. Chefkok Joppe Sprinkhuizen en zijn team garanderen een geweldige culinaire totaalbeleving zonder concessies. Niet voor niets is Sillyfox aanbevolen door de Michelin Gids Nederland en heeft het restaurant 14 van de 20 punten in Gault&Millau gekregen. Schuif aan en laat jezelf verwennen.

Theater voor een tientje

Je leest het goed. Tijdens het Nationaal Theaterweekend 2023 kun je voor slechts tien euro naar een voorstelling. Zo laat Theater aan de Noordkade zien hoe mooi, ontroerend, grappig, fijn en bijzonder theater kan zijn. Het werkt eenvoudig: iedere voorstelling op 27-28-29 januari kost maximaal € 10 en daarnaast zijn er het hele weekend extra activiteiten te beleven.

Naar welke expo kom jij? 

Ook in december en januari biedt De Compagnie verschillende kunstenaars een podium. Door wie laat jij je verrassen?

MALERIJ NOORDKADE VAN PETER VINK
Voeger vermaalden ze hier de ingrediënten voor het veevoer. Nu loopt er een rollende band van licht. Peter Vink creëert in zijn atelier een lichtkunstwerk dat je met compleet andere ogen naar deze ruimte laat kijken.

ANNEMIE VAN DER ZAND
Taal heeft Annemie van der Zand altijd geboeid. “Het is fascinerend hoe woorden, die bestaan uit abstracte tekens, in het juiste samenspel met elkaar en op die specifieke plaats betekenis krijgen.” Ze laat zich inspireren door tekens, symbolen en pictogrammen. Ook het industriële verleden vormt een bron van inspiratie voor haar objecten.

RETRO: disco op de Noordkade

De lichtshow is heftig. De vibe is funky. En de DJ’s draaien uitsluitend klassiekers. Op zaterdag 14 januari organiseert PRSSPLY de eerste editie van ‘RETRO’ hét discofeestje op de Noordkade. Achter de draaitafels vind je Senior Coconuts, DJ Deugniet, Mr.B, NEALZ, D’YOR en een van de beste nu-disco artiesten van het moment: Mr. Dave Leatherman. Twee dingen: de dansvloer is al vroeg gevuld en de dresscode is D.I.S.C.O!

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

persoonlijk kerstpakket
Algemeen

Welkom bij het shop-je-kerstpakket event

Thuis zitten we al genoeg tijdens de feestdagen. Daarom kun