Fabriek Magnifique
Jos Kaldenhoven

Fabriek Magnifique
Jos Kaldenhoven

Het tweejaarlijkse cultuur festival is in aantocht! Maak je op voor een kleurrijk driedaags festijn dat heel Meierijstad op zijn kop zet.

Op 22, 23 en 24 juli is het zover: dan staat een nieuwe editie van het festival Fabriek Magnifique te wachten. Drie dagen propvol vermaak voor jong en oud waarbij Veghel en Meierijstad tot een cultureel kookpunt komt. Fabriek Magnifique brengt de boel tot leven met een zinderend feest dat de zomervakantie inluidt. 

Een tweejaarlijks festival van, voor en door mensen uit Meierijstad en wijde omgeving, dat verrast en verleidt, amateurs naast professionele artiesten op het podium zet, bedrijven de kans geeft zich van een bijzondere en creatieve kant te laten zien en de verbinding met food voorop zet. En boven alles: het is toegankelijk voor iedereen en bovenal gratis te bezoeken. We zeggen het nog maar eens: alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Kleurrijke mix   

Het festival is een bonte verzameling van expressie in de meest uiteenlopende vormen, met verrassingen op iedere plek. Fabriek Magnifique biedt een podium voor allerlei uitingen van kunst en cultuur. Denk aan muziek, aan dans en theater, maar ook aan beeldende kunst en film. En dan ook nog eens alles wat ertussen zit. Met hapjes en drankjes, uitgelaten dansende menigten en ingetogen voorstellingen. Er zit dus voor iedereen wel iets leuks tussen.

@noordkade_veghel op Instagram

Bovenal is het festijn een heerlijke plek waar samenwerkingsprojecten plaatsvinden met zowel de voedingsindustrie als horecabedrijven. Niet zo vreemd als je bedenkt dat een aantal van Nederlandse grootste voedingsbedrijven hun oorsprong hebben in Veghel, de plaats waar het festival is ontstaan. Dat betekent dat er lekker veel te smullen is, met overal wel een smakelijk aanbod vanuit de horeca. Omdat niks moet op Fabriek Magnifique mag je natuurlijk ook gewoon je eigen picknickmand meenemen.

Leuker kan de zomervakantie niet beginnen. Heb je het al in je agenda staan?

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Kunst en cultuur

5 keer muziek en kunst die je niet mag missen in veghel

Jos Kaldenhoven Het tweejaarlijkse cultuur festival is in aantocht! Maak