Ben jij benieuwd wat er als gezin allemaal te beleven valt op de Noordkade. De familie Verboord bestaande uit Moeder Kitty, Vader Joost en hun vijf kinderen (Janne, Joeri, Jente, Jippe en Jouke) weten er alles van. Zij komen meerdere keren per week op de Noordkade en weten precies welke plekken, activiteiten en evenementen echt een must zijn om samen met je gezin te bezoeken. We geven ze graag het woord. 

Wat is jullie favoriete plek op de Noordkade?

Voor mij (Kitty) is dat zonder twijfel Noord Coffee, daar kun je heerlijke koffie drinken en zit je ook nog eens heel erg leuk. Voor de kinderen is dat de popkelder, een aantal van mijn kinderen volgen ook muziekles op de Noordkade. Voor de kleinere kinderen zijn dat de vissen die rondzwemmen in de Proeffabriek. 

Wanneer kwamen jullie voor het eerst op de Noordkade?

Dat is al een hele poos geleden, volgens mij woonde we toen nog niet in Veghel. De eerste keer was met een pasgeboren Jippe op het Feel Good and Shop event. Daarna gingen we regelmatig op zondag een visje eten en rond wandelen. Sinds we in Veghel wonen komen we er echt meerdere keren per week. Ik (Kitty) ga altijd met de kinderen mee als ze muziekles hebben. Mijn man doet regelmatig de boodschappen op de Noordkade want ook dat kan natuurlijk. 

Wat is het leukste dat jullie ooit hebben meegemaakt op de Noordkade? 

De kinderen in koor: Sinterklaas!

Zijn jullie ook wel eens naar evenementen geweest of kijken jullie uit naar toekomstige evenementen?

Het Feel Good and Shop event dus, meerdere keren. Vorig jaar zijn we bij de Sint Drive Through geweest en uiteraard bezoeken we altijd de concerten van de kinderen. Ook is er volgens mij ooit een vrijmarkt geweest met Koningsdag. We hebben er ook wel eens geschaatst maar dat is alweer een tijdje terug. 

Wat vinden jullie zo leuk aan de Noordkade?

Dat je nog steeds iedere keer iets nieuws ontdekt, de sfeer, de omgeving. De Noordkade is erg Instaproof en we scoren altijd goed bij onze volgers met foto’s van hier. De kinderen vinden alle weggetjes en paadjes, bruggetjes en trappen ook iedere keer weer een ontdekking. Ze willen zelf altijd graag kinderkoffie drinken, dus dat komt mij (Kitty) ook helemaal goed uit. Wat ik ook fijn vind zijn vooral ook de (vaste) bezoekers en medewerkers. Je herkent de mensen en zij herkennen jou. Zo kunnen we altijd een praatje maken en is het wachten nooit saai. Ik ben zelf een behoorlijke tijd uit Veghel weg geweest en vind het zo leuk om mensen “van vroeger” tegen te komen.

Hebben jullie nog tips voor andere gezinnen, wat mogen ze zeker niet missen op de Noordkade? 

(Kinder) koffie drinken bij Noordcoffee! Maar ook naar de film gaan is een grote favoriet en de escaperoom staat hoog op het verlanglijstje. Als gezin kun je er ook prima een tijdje rondwandelen, naar de vissen en de papegaaien kijken is namelijk ook al prima vermaak. Vaak staan er in de hal bij de ingang van de Blauwe Kei ook leuke kunstwerken, die leuke gesprekken opleveren met de oudsten.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen

5 voorbeelden van de typische Noordkade mentaliteit

Ben jij benieuwd wat er als gezin allemaal te beleven