Wie aan MTV Unplugged denkt, denkt aan de vocale uithaal van Kurt Cobain, Eddie Vedder die teksten op zijn arm schreef, de melancholie van Alice In Chains en de luchtigheid van Roxette. Maar vooral de sfeer en beleving zijn het grootste handelsmerk geweest van het succes van dit fantastische programma, dat met name zijn hoogtijdagen kende in de jaren 90.


Om deze nostalgie weer tot leven te brengen is Tribute To MTV Unplugged opgezet. De voorstelling laat akoestische muziek herleven en speelt daarbij vooral in op het belevingsaspect van muziek en de veelzijdigheid van unplugged muziek. Het gaat veel verder dan een doorsnee tribute in de vorm van een ode aan één van de bands die heeft meegewerkt aan MTV Unplugged.

De band bestaat uit zeventien rasmuzikanten die het beste van de MTV Unplugged-reeks ten gehore brengen. De muzikanten zijn door de wol geverfd en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de muziekwereld. Ze spelen onder andere hits van Pearl Jam, Nirvana, Alanis Morisette, Eric Clapton, George Michael, Sinéad O'Connor, Oasis en Lenny Kravitz.

Voor een extra dimensie zullen de muzikanten en vocalisten gedurende de show rouleren. Zo wordt het ene nummer uitgevoerd met enkel een gitarist en zangeres en het andere nummer met de complete band inclusief strijkers. De originele arrangementen, zoals ze ten tijde van MTV Unplugged zijn gespeeld, worden aangehouden en er wordt alles aan gedaan om een optimale beleving te creëren.

Een ware belevenis die je pas écht kunt ervaren als je er bent geweest!

Rocco Jansen, conceptbedenker

www.unpluggedexperience.nl
https://www.facebook.com/theunpluggedexperiencenl/
https://www.instagram.com/the_unplugged_experience/

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Slagerij Van Kampen – 40 Jaar Jubileumtour

Wie aan MTV Unplugged denkt, denkt aan de vocale uithaal