Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.


Wildbloei is een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire en een body positive K3-sterretje komen voorbij. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Valentina Tóth stond in 2022 in ons theater in de Cabarestafette en werd goed ontvangen. Haar voorstelling in mei 2024 raakte snel uitverkocht en daarom is ze nu terug in onze Grote Zaal!

“Wildbloei is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth” (Volkskrant).
“Valentina Tóth heeft een perfect debuutprogramma afgeleverd, een frisse wind in kleinkunstland, een wervelwind” en “Tóth laat niet alleen haar geest, haar fantasie alle kanten op zwaaien zonder de grote lijn te verliezen, zij beheerst ook het ambacht van pianospel, acteren en zang” (Theaterkrant).
"Een overweldigend debuut van cabaretier Valentina Tóth over ‘de hysterische vrouw’" (NRC).
“Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?” (Volkskrant).

CREDITS
Regie: Stephanie Louwrier
Decor en lichtontwerp: Gilles Pollak
Kostuumontwerp: Aidan Abnet
Spelcoaching: Matthias van de Brul

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Nacht van de Noordkade

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de