Het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich aan levensliederen, smartlappen en tranentrekkers zou wagen. In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan. Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.


De pers over album Bal Polulaire van The Kik: “The Kik waagt zich aan het levenslied en dat klinkt verrassend authentiek” (Parool). “Bal Populaire staat diametraal op alles waar OOR voor staat, maar is tegelijkertijd aansprekend en aanstekelijk. Een echte guilty pleasure” (OOR)

Met: Dave von Raven (zang, gitaar, toetsen), Ries Doms (drums, percussie), Marcel Groenewegen (bas), Arjan Spies (zang, gitaar) Paul Zoontjens (toetsen)

www.thekik.nl

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Steve Leon & The Accusations (BE)

Het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder