Ook al doen de nummers op de debuutplaat van Waltzer denken aan muziek die menig meerwaardezoeker doet watertanden, denk Lambshop meets Seam meets Fleetwood Mac meets Jeff Tweedy meets Sparklehorse, toch dwepen de jongens vooral met bands als Soulsister en de anderstalige nummers van de Peppers. Is hier een meta-strategie in het spel? Een ironie zo achteloos gerepeteerd dat het toch een moeilijk toe te geven en onverhoopt deel van henzelf werd?


Danny Dupont, songsmid met een misdadige warme stem, schrijft gevoelige teksten over valse hoop en verloren dromen. Zijn lage doorrookte, door merg en been dringende misthoorn wordt aangevuld met het engelengezang van de ritmesectie, die er een prachtige peper en zout harmonische samenzang van maken. Pinback meets Bee Gees.

Instrumentaal trekken Jules Lemmens(drums) en Michael Beniest(bas) het geheel open met subtiel slepende warme groves en zo creëren ze plaats voor de melodieuze doch wringende en gierende gitaren van gitaar virtuoos en multi-instrumentalist Steven Holsbeeck. Lander Slaets, die de toetsen en soundscapes voor zijn rekening neemt, kleeft de hele reut aan elkaar met 80’s synths. Dromerige toch industriële geluiden en ingetogen percussie.

Deze leden van o.a. Dead Man Ray, Few Bits, Arabnormal, Fake Indians, Benny Zen en Star Club West brengen edgy slow core met een hoek af Antwerpse Indie voor Duyster fans. Voor en na het optreden draaien The Collectors hun oud vertrouwde vinyl collectie!De Afzakkerij
LEISURE

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Silvester Zwaneveld & Berit Companjen – Hij Zei / Zij Zei

Ook al doen de nummers op de debuutplaat van Waltzer