In deze nieuwe voorstelling zetten The African Mamas vijf toonaangevende artiesten, met ieder hun eigen voetsporen in de Afrikaanse muziek, in de spotlights.


The African Mamas nemen je mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod komen. Met hun tomeloze energie en muzikaliteit maken The African Mamas van elke voorstelling een feest. Een muzikale belevenis die het publiek nog lang bijblijft. De artiesten die ‘bezongen’ worden zijn: Miriam Makeba, Brenda Fassie, Bushi Mhlongo, Hugh Masekela en het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya. Allemaal doortastende Zuid-Afrikaanse zwaargewichten die hun stempel op het culturele leven hebben gedrukt.

Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. Pata Pata, Malaika, The Click Song, de lijst met hits is eindeloos.

Brenda Fassie is bekend van hits als Kuyoze Kuyovalwa en het emotionele Too Late For Mama. Ook na haar doorbraak als artiest bleef ze in de townships wonen.

Bushi Mhlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorgebracht.

Ook Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht. We kennen hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, waaronder Stimela (Coal Train), Don’t Go Lose It Baby en Bring Him Back Home.

Last but not least het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als Nomalanga en Not Yet Uhuru.

“African Mamas geven onvergetelijk mooi concert” (musicalnieuws).

Cast: Aveline Twala, Ntsiki Ndzume, Sthembiso Nkosi, Pamela Mpanza, Mapule Mathonsi, Nosipho Mtotoba, Aphiwe Dumeko en Melo Lesejane
Band : KG Chuene, Sakhile Nkosi, Gama Mathonsi, Lungile Kunene en Sabelo Mgaga
Regie: Vincent van den Elshout
Muzikale leiding: Gama Mathonsi
Choreografie: Aveline Twala

https://www.youtube.com/watch?v=h5zqrBS71o0
https://www.facebook.com/dgtheater
https://www.facebook.com/africanmamas/
https://www.instagram.com/dg_theater/
https://www.instagram.com/theafricanmamas/
https://www.tiktok.com/@theafricanmamas

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Comedy Café Noordkade – Thank God It’s Friday!

In deze nieuwe voorstelling zetten The African Mamas vijf toonaangevende