Absurdist, schrijver en programmamaker Ronald Snijders maakte de voorstellingen Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show, Groot Succes 2 en Een Avond Met Mij. “Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes”, oordeelde de Volkskrant. “Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen”, schreef Theaterparadijs. “Grote Ronald is briljant”, kopte Theaterkrant. Zijn specialisme: absurdisme verpakt in nieuwe woorden, gestoorde voordracht, tweespraken met zichzelf en halve terzijdes.


Ronald Snijders vertelt in zijn nieuwe show Als Mens over zijn echte leven, als mens. Wie is de man achter de absurdist? En hoe is-ie daar zo gekomen? Al zal hij waarschijnlijk toch ook gewoon weer met oneliners strooien, vreemde liedjes zingen en over de randen van de logica heen banjeren. 

“Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen!” (Ronald Snijders).

Voor de voorstelling Welke Show werd Ronald Snijders genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste theaterprogramma van dat seizoen. In 2021 won Snijders de Oeuvreprijs Cabaret En Kleinkunst voor al zijn theaterprogramma's.

Ronald Snijders schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender (met Fedor van Eldijk) en maakt samen met Pieter Jouke de televisietheatertalkshow De Staat Van Verwarring.

“Innemende woordkunstenaar Ronald Snijders imponeert” (Scènes).
“Welkom in Ronald Snijders’ absurdistisch universum” (Trouw).

normalemensen.nl
kobratheater.nl

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Noordkade Luistercafé Theatereditie – Wim Sonneveld

Absurdist, schrijver en programmamaker Ronald Snijders maakte de voorstellingen Verkeerde Benen, One