In de toneelversie van het gelijknamige boek van Saskia Noort betrekken Eva en Peter hun nieuwe huis. Ze hebben een zware periode achter de rug en zijn niet erg enthousiast over de villa in de nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. Beide echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, maar schijn bedriegt. Er ontstaan intriges, liefdesaffaires en de spanningen tussen de personages lopen hoog op. Geheimen worden onthuld en de levens van de personages raken steeds meer verstrengeld. Totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is.


Scriptschrijver Bart van den Donker (De Profundis, Siegfried & Roy, Wat Mijn Man Niet Weet, Avondshow Met Lubach) over Nieuwe Buren: “Nieuwe Buren speelt met de spanning van alledaagse situaties en herkenbare fantasieën. Het biedt een inkijkje in zowel het uitkomen van angsten als verlangens die de kop opsteken als we ons door onze dagelijkse verbeelding laten leiden. Dat is niet alleen sexy en spannend, maar ook doodeng. Juist in het theater, waar we de acteurs bijna kunnen aanraken, hun zweet kunnen ruiken en hun zindering kunnen voelen, komt dit verhaal goed tot zijn recht”.

Nieuwe Buren is in Nederland een van de populairste boeken van Saskia Noort. Het werd juichend ontvangen door lezers en stond na verschijnen in 2006 maar liefst 8 weken op nummer 1 in de bestseller top-60 en behield 83 weken een plek op die lijst. Nieuwe Buren werd succesvol verfilmd tot een langlopende tv-serie voor RTL en Videoland.

Cast: Jan Kooijman, Edwin Jonker, Shanna Slaap en Nyncke Beekhuyzen
Script: Bart van den Donker
Regie: Aus Greidanus (junior)
Titel: Nieuwe Buren
Genre: Toneel

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Comedy Café Noordkade – Thank God It’s Friday!

In de toneelversie van het gelijknamige boek van Saskia Noort