Luuk Ransijn won in 2023 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vacht is zijn debuutvoorstelling. Met een kritisch oog voor de grote uitdagingen van zijn generatie én de zachte blik op het kleine, waar vaak overheen gekeken wordt, brengt hij cabaret met krachtige liedjes.


In Vacht gaat Luuk vol goede moed en bewapend met scherpe grappen op zoek naar veiligheid. Hij onderzoekt hoe je als zachtmoedig mens een plek verovert in een wereld die steeds meer lijkt te verharden. Luuk is energiek en muzikaal. Maak kennis met de onrust van een jonge twintiger en met de frisse storm die in zijn hart raast.

Vorig seizoen was Luuk in het Nationaal Theaterweekend in ons theater te zien met een deel uit deze voorstelling. Deze show werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,3. Luuk was tevens onderdeel van de voorstelling Cabarestafette in mei 2024.

“Vanaf zijn opkomst weet Luuk het publiek voor zich in te nemen met een guitige blik, pretogen en een aanstekelijke bravoure. Hij heeft een ontwapende manier van contact leggen waarvan hij optimaal gebruik maakt.” (Jury Amsterdams Kleinkunst Festival).
“Luuk is een veelbelovend en authentiek cabarettalent” (Jury Amsterdams Kleinkunst Festival).
“Bijzonder sterke liedteksten, gave composities en geweldig, krachtig pianospel” (Theaterkrant).
“Ransijn is een zeer soepele en muzikaal begaafde performer” (Parool ).

Regie: Jessica Borst
Tekst/muziek: Luuk Ransijn
www.luukransijn.nl
https://www.facebook.com/luukransijn
https://www.instagram.com/luukransijn

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Blind Lemon

Luuk Ransijn won in 2023 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vacht