Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. In deze omgeving creëert zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller) een paradijs voor haar gezin. Ze voelt zich de koning te rijk en dit laat ze zich niet meer afnemen. Het gezin doet wanhopig alsof de tragedie die zich achter de muren van het kamp afspeelt niet bestaat en ook niets met hen te maken heeft.


The Zone Of Interest is genomineerd voor vijf Oscars: Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film en Beste Sound Design. De film werd eerder onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes.

The Zone Of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under The Skin) toont de banaliteit van het kwaad. Hij baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis. Met indringende muziek van Mica Levi en ijzersterke hoofdrollen van Christian Friedel en Sandra Hüller.

“Een genadeloos meesterwerk” (BBC).
“Het is een ziek meesterwerk dat je zeker niet wil missen, maar daarna ook nooit meer wil zien. En horen” (npo3/film).
“In The Zone Of Interest komen het alledaagse en het onbevattelijke op verpletterende wijze samen. Ons vermogen tot verdringing, daarover gaat deze huiveringwekkende film.” (Volkskrant).
“IJzingwekkend-briljante film” (VPRO cinema). “Zó vang je dus de banaliteit van het kwaad” (AD).
“Formidabele rol van Sandra Hüller” (Trouw).
“De film laat zien waar de mensheid toe in staat is. Niet slechts een klein groepje misleide Duitsers. Wij allemaal. Deze film is geen Derde Rijk-toerisme, maar een spiegel” (Filmtotaal).
“Jonathan Glazers gruwelijke Holocaustfilm laat de alledaagsheid van het kwaad zien. The Zone Of Interest zet je aan het denken” (Parool).

Cast: Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Céline Janssen – Operacafé

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in