Kleinkunstenaar, dichter en songwriter Lotte Velvet maakt apocalyptisch cabaret en komt in haar tweede programma oog in oog te staan met De Vijand. In haar unieke, donkere stijl met aan de ene kant poëtische taal en aan de andere kant snoeiharde, down-to-earth grappen bespreekt en bezingt zij de actualiteit vanuit verschillende personages en invalshoeken. Ze wordt begeleid op toetsen door Serge Dusault en speelt zelf onder andere viool en gitaar.


In 2023 stond Lotte in ons theater met haar voorstelling Ondergrond. Deze werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,2.

Lotte Velvet woont in Rotterdam en is naast kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze groeide op in en nabij Oss. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Lotte maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde in maart 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren. In 2020 won zij de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2021 debuteerde ze met haar eerste voorstelling Ondergrond. In die dystopische cabaretvoorstelling verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten?

“Heel knap hoe Lotte in haar debuut Ondergrond van gebaande cabaretpaden afwijkt” (Volkskrant).
“Muzikaal en scherp debuut” (Scènes over Ondergrond).
“Lotte is authentiek, ze is een kind van deze tijd en ze doet wat een goede cabaretier moet doen. Ze raakt, ze verontrust, ze ontroert, ze levert stof tot nadenken en houdt ons een spiegel voor. Lotte Velvet verdient volle zalen” (Theaterkrant).

Regie: Loulou Hameleers T
echniek: Stefan Krekel Kelderman

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

De NEEhoorn – Gebaseerd op het populaire kinderboek

Kleinkunstenaar, dichter en songwriter Lotte Velvet maakt apocalyptisch cabaret en