Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel, ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na de bouw van het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.


Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889, waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Van Goedemorgen Theaterproducties, de makers van de musical Checkpoint Charlie die in 2023 in ons theater stond en door ons publiek werd gewaardeerd met een 8,5.

Cast: Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford , Ruben van Keer, Roman Brasser e.a.
Regie: Fons van Rongen
Muziek: Helmer Kant
Tekst: Max Roijé
Staging: Dinne van Rongen
Decor: Eric van der Palen
Kostuums: Sanne Oostervink
Licht: Wannes van der Veer
Geluid: Bas Paree
www.eiffeldemusical.nl
https://www.facebook.com/eiffeldemusical
https://www.instagram.com/eiffeldemusical

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Pieternel – One Mic Only

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel, ziet Claire