Een muziektheatervoorstelling over de zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat deze verstotelingen verbindt, is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. Björn, Martijn en Ruud breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!


Tijdens de voorstelling Vergane Glorie vertellen Björn, Martijn en Ruud het levensverhaal van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Hij zou een kind uit een brandend huis hebben gered. Of is hij toch door zijn vader tegen een gloeiendhete kachel aangeduwd? “Ach, er wordt zoveul geluld”.

Voor Janus Kiep en nog zo’n acht anderen hebben Björn, Martijn en Ruud een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin ze het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen. Van Oploo tot aan St. Willebrord.

Oploo: Tôntje d’n Dwerg
Helmond: Jan Clijnk
Bladel: Mie Moors
Den Bosch: Janus Kiep
Eindhoven: Arnol Cox Sint
Willebrord: Klaveren Vrouwke
Tilburg: Zot Joke
Geldrop: Teun Gijssen
Casteren: ‘Kruidendokter’ Willem van de Moosdijk

Naast Vergane Glorie in het theater zijn Björn, Ruud en Martijn ook te zien in de gelijknamige negendelige serie op Omroep Brabant, waarin zij op zoek gaan naar de prachtige en soms onwaarschijnlijke verhalen achter de kleurrijke figuren uit onze Brabantse geschiedenis.

Aflevering Janus Kiep: https://www.youtube.com/watch?v=6B4lblUsGAc

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Lotte Velvet – Carrousel

Een muziektheatervoorstelling over de zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van