heerlijke dag in de noordkade veghel

Breng je een bezoek aan de Noordkade en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan hebben we hier een aantal snelle, te gekke tips voor je. De beste activiteiten De Noordkade voor (grote) groepen in De Noordkade vind je hier. Of het nu gaat om een groepsuitje, personeelsuitje of familie uitje, onze bewoners helpen je met alle liefde op weg.


1. SERVICE BIOSCOOP INDUSTRY

Service Bioscoop INDUSTRY is een bioscoop waar service voorop staat. De gastvrije bediening staat voor je klaar om ook tijdens de voorstelling je bestelling op te nemen. Regelmatig worden er speciale avonden georganiseerd, zoals de Ladies Night.

2. EScape room veghel

Escape Room Veghel is een spannende real life experience op De Noordkade en is in 2016 uitgeroepen tot beste Escape Room van Nederland. Op deze historische locatie ga je terug in de tijd en daal je af in één van de oude fabrieksruimtes. In deze kamer word je opgesloten met een groep van maximaal 8 personen en krijg je een uur de tijd om als echte rechercheurs het mysterie te ontrafelen. Hierbij zijn team- work, creativiteit en out of the box denken een must! Het is ook mogelijk om met grote groepen deel te nemen, hiervoor biedt Escape Room Veghel speciale arrangementen aan. Ideale activiteiten De Noordkade!

Activiteiten De Noordkade
Escape Room – The Space

3. ESCAPE ROOM – THE SPACE

Zin in een spannende real life experience? Check dan The Space! Je gaat terug in de tijd naar de Koude Oorlog. Het is jouw taak de missie in de zwaarbeveiligde raket- installatie tot een goed einde te brengen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Durf jij het aan? The Space is afhankelijk van je gekozen missie voor maximaal tien of twintig personen per spel toegankelijk. Ook biedt The Space speciale arrangementen aan om de dag compleet te maken. Een must als activiteiten De Noordkade!

4. RONDLEIDING OVER De NOORDKADE

Deze wordt verzorgd door vrijwilligers van museum SIEMei. Tijdens de rondleiding ontdek je de geschiedenis en geheimen van CHV Noordkade. De rondleiding brengt je door de gebouwen op de Noordkade. Maximaal vijftien personen per groep.

Activiteiten De Noordkade
Siemei Museum – Noordkade Veghel

5. BEZOEK AAN HET SIEMEI MUSEUM

SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij) toont in haar museum uiteenlopende voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en een lintzaagmachine. Daarnaast zijn er regelmatig wisselcollecties te zien.

6. KOFFIEPROEVERIJ BIJ NOORD COFFEE ROASTERS

Koffieproeverij met drie verschillende koffies. Deze worden telkens op een andere manier bereid. De barista vertelt je iets over de zetmethode en herkomst van de koffie. Je proeft zo drie verschillende Single Origin’s uit drie verschillende landen. Na afloop krijg je een zakje van jouw favoriete koffie, uit eigen branderij, mee naar huis.

Wil je ook het brandproces zien en je eigen bonen branden? Dat kan. Breid je proeverij dan voor een kleine meerprijs uit met een branderijbezoek.

7. BONBONS MAKEN BIJ BAKKERIJ VAN LEUR

Zelf de mooiste bonbons met de heerlijkste vulling maken, chocolade maken en proeven of een kinderfeestje vieren waarbij je de mooiste chocoladecreaties maakt? Bij Bakkerij van Leur kun je met deze workshops in de patisserie alle kanten op. Informeer gerust naar alle mogelijkheden.

8. RONDJE PROEFFABRIEK – AUDIOTOUR

Maak kennis met al onze bewoners. Onze smaakmakers. Stuk voor stuk: Goed op Smaak. In deze audiotour vertellen zij hun verhaal. Nog leuker vinden ze het om dit verhaal in het ‘echt’ aan je te vertellen. Aarzel niet en maak persoonlijk kennis met al onze smaakmakers. Spreek ze aan, ze vertellen je graag meer of laten je proeven van wat ze in huis hebben. Als je De Proeffabriek betreedt kun je erop rekenen dat al je zintuigen aan bod komen. Je komt er ogen te kort en je smaakpapillen worden aangenaam geprikkeld door heel veel lekkernijen.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Kunst en cultuur

De Blauwe Kei tovert Grote Zaal om tot kunstproject

heerlijke dag in de noordkade veghel Breng je een bezoek