De zomer loopt helaas op z’n einde en dat betekent ook dat we te maken krijgen met steeds wisselvalliger weer. Gelukkig is onze Noordkade voor een groot gedeelte overdekt. Er zijn dus genoeg activiteiten op de Noordkade die je kunt doen met slecht weer. We geven je wat voorbeelden. 

Shop till you drop

Onze proeffabriek heeft een rijk aanbod aan leuke winkels dus een middagje shoppen op de Noordkade is geen enkel probleem. Neem de tijd om bij elke winkel naar binnen te gaan en laat je adviseren over de beste producten. Lunchen doe je bij DIS op het schip in het midden en schrik niet van de papegaaien, misschien praten ze je wel na. 

Een lesje geschiedenis

Zoals je misschien weet hebben wij niet één maar maar liefst twee musea op de Noordkade. Neem een kijkje in één van de musea en leer over de geschiedenis van de Noordkade aan de hand van oude bijzondere machines en gebruiksvoorwerpen. Of kies je voor het Likeur- en Frisdrankenmuseum? Hier leer je alles over het proces van drank maken en vind je een mooie collectie aan oude frisdrankflesjes van vroeger. 

Snode plannen smeden

Phoenix Cultuur biedt vele culturele lessen aan voor jong en oud. Maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook dag- of weekendworkshops aanbieden. Lijkt het je leuk om met je familie of vriendengroep te leren smeden? Dat kan dus gewoon. Uiteraard moet je dit wel van te voren reserveren. 

Het mysterie van 1937

Noordkade Uitjes biedt verschillende indoor activiteiten aan, die je het hele jaar door kunt boeken. Maar wil je een tip van ons? Ga dan voor de Escape Room waarbij je terug gaat in de tijd en ineens op de Noordkade van 1937 staat. Er is namelijk wat aan de hand met de beesten in de omgeving Veghel, ze vertonen raar gedrag en er zijn zelfs al mensen vermoord. Weet jij het mysterie op te lossen? 

Niet te filmen

En natuurlijk mag onze bioscoop niet in de rijtje ontbreken. Wat is er heerlijker dan met een bak popcorn van een film genieten terwijl het buiten koud en guur is? In servicebioscoop The Industry kun je tijdens de film gewoon eten en drinken bestellen. Je hoeft dus nooit van je stoel op te staan of met dorst een film af te kijken. Check het actuele filmaanbod op de website van Industry en reserveer ook meteen je kaartjes. 

Een paraplu kun je dus thuis laten, want met deze activiteiten blijf je lekker droog. Hopelijk zien we je snel op de Noordkade, ook als het slecht weer is.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Verhuur

Vier geheime plekken op de Noordkade

De zomer loopt helaas op z’n einde en dat betekent