De Noordkade kent vele mooie plekken. En gelukkig worden veel van deze plekken ook veelvuldig bezocht en ontdekt. Maar zoals elke locatie met een verhaal, heeft de Noordkade ook een aantal plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek. Bijvoorbeeld omdat ze relatief nieuw zijn, niet zomaar toegankelijk of een beetje verstopt zitten. Tijd om de geheimen uit de doeken te doen en deze plekken te delen. 

Koekbouw café

De meeste mensen kennen de Koekbouw wel, onze grote indrukwekkende hal die vaak voor evenementen gebruikt wordt. Maar wist je dat er bovenin deze hal ook een klein café zit? Deze locatie is te huur voor bijvoorbeeld een feestje maar werd in coronatijd ook gebruikt als studio voor livestreams. 

De vierkante silo’s

Een beetje verstopt tussen Phoenix Cultuur en de Koekbouw, vind je de vierkante silo’s die vroeger werden gebruikt om het veevoer in op te slaan. Nu worden ze gebruikt als expositieruimte en zijn ze vrij toegankelijk voor publiek. Als je met je handen langs de muren van de silo’s gaat, kun je het oude veevoer nog ontdekken. Vroeger waren de silo’s alleen vanaf boven toegankelijk. Mensen moesten zich met een tuigje naar beneden laten zakken om het veevoer van de wanden af te schrapen. Dit ging niet altijd goed, helaas zijn er ook wel eens mensen omgekomen in deze silo’s.

NPF toren

Als je de oude Noordkade wil beleven zoals het vroeger was dan moet je in de NPF-toren zijn. Toen de Noordkade verbouwd werd, is deze toren namelijk volledig intact gelaten. Je staat dus letterlijk tussen staalconstructies, buizen, trappen en oude machines. De locatie is te huur voor jouw evenement. 

De Prins Bernhardzaal

De Prins Bernhardzaal is de vroegere directiezaal waarin je je meteen belangrijk voelt als je naar binnenstapt. De wanden zijn behangen met een foto waarop de oude directieleden nog te zien zijn. De ruimte is te boeken voor vergaderingen en mocht je ooit een rondleiding krijgen over de Noordkade, dan is de kans ook groot dat je de ruimte te zien krijgt. 

Zo zie je maar weer, ook de Noordkade heeft nog haar minder bekende plekken. Als je interesse hebt om een van deze ruimtes te huren, stuur dan een mailtje naar info@noordkade-veghel.nl 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Food

PROEVERIJEN OP DE NOORDKADE

De Noordkade kent vele mooie plekken. En gelukkig worden veel