Wat waren we er aan toe he met z’n allen. De zomer in al haar glorie is aangebroken en hopelijk kunnen we het hoofdstuk corona voorgoed afsluiten. De zon schijnt (soms), de natuur staat in bloei en de blote benen mogen getoond worden. Op de Noordkade heerst Zomer Zin en kun je elke dag op mini-vakantie. Maar wat is er zoal te doen deze zomer? Wij geven je graag onze vijf zomerse tips. 

1. Theater aan het water 

In die spaarzame maanden dat in Nederland de zon schijnt willen we natuurlijk zoveel mogelijk buiten zijn. Daarom verhuist theater De Blauwe Kei tijdelijk naar de Zomerkade. Hun ‘Theater aan het Water’-programma zit boordevol grote namen uit de muziek- en cabaretwereld. Koop snel je kaartje via de website van de Blauwe Kei want ook voor de jeugd hebben ze een heerlijk programma. 

2. Zomerse shopping-tour

Je bent natuurlijk van harte welkom om op één van onze terrassen neer te ploffen. Maar we begrijpen ook dat je in de zomer lekker in je eigen tuin wil genieten. Daar hoort natuurlijk een zomers biertje, wijntje of borreltje bij. En wat dacht je van vers stokbrood of een stukje chocolade als toetje. In de Proeffabriek vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde borrel thuis. Neem een keertje de tijd en loop eens binnen bij PLANK, Hello Bier, Wijndivas, Chocolate World of Bakkerij van Leur. Ze kunnen je stuk voor stuk adviseren over de lekkerste zomerse producten. 

3. Phoenix Zomertour 

Zet je meest kunstzinnige pet op en verras je zelf met verborgen talenten tijdens de Phoenix Zomertour. Van 21 tot 28 augustus kun je allerlei verschillende workshops en activiteiten ondernemen. En je kunt het je zo gek niet bedenken of het wordt gewoon voor je geregeld. Ontdek bijvoorbeeld de clown in jezelf, doe eens gek en volg een workshop Afrodance of leer DJ’en. De keuze is reuze en wij durven te wedden dat er sowieso één workshop bij zit waarvan je denkt ‘dat heb ik altijd al willen proberen’. Dus meld je snel aan via de website van Phoenix Cultuur. 

4. Zomerkade 

Is de paus katholiek, zijn schimmels wit? Natúúrlijk mag onze Zomerkade niet in dit lijstje ontbreken. Je kunt er genieten van een lekkere borrel en een heerlijk verkoelend drankje met je voeten in het zand. Maar wist je dat er deze zomer ook verschillende activiteiten op de Zomerkade gepland staan. Geniet bijvoorbeeld op 16 juli van een cocktailavond bij PLANK of wat dacht je van een burgeravond bij DIS (22 juli). Luister op 18 juli naar BBF live bij de Afzakkerij of is Paella meer jouw ding? (24 juli bij Wittern). Check voor het volledige programma van de Zomerkade onze agenda.

5.  Noordkade Uitjes 

Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging en wil je het mooie Veghel verkennen. Dan is suppen helemaal jouw ding. Maar er is meer. Jamai zong al ooit ‘Step Right Up’ en dat is precies wat Noordkade Uitjes doet. Je kunt namelijk Veghel ook verkennen op de step. En zelfs de combinatie van steppen en suppen is mogelijk. Denk je, dat is me allemaal te sportief. Kijk dan eens naar de waterproeverij. Geniet samen met je vrienden van heerlijke anekdotes, hapjes en drankjes terwijl je varend door Veghel trekt. Beter wordt het niet.

Nou als dat geen heerlijke zomer wordt! De Noordkade doet er alles aan om de zomer nog zwoeler, beter en grootser te maken. Het enige wat jij hoeft te doen is langskomen. Zien we je snel? 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen Leisure

visit brabant plaatst gigantische pijl op de noordkade

Wat waren we er aan toe he met z’n allen.