Een hotel bovenop de silo’s op de Noordkade

Een hotel bovenop de silo’s op de Noordkade. Een ambitieus maar haalbaar project, of een overenthousiaste jongensdroom? Ontdek Silotel Veghel.


In honderd jaar is het terrein van De Noordkade getransformeerd van een groots mengvoederbedrijf tot een bloeiende culturele en culinaire hotspot. Het ene epicentrum maakte plaats voor het andere en toont een gebied dat in constante ontwikkeling is. Zoals Noordkade-initiatiefnemer Stefan van de Ven al eerder zei, “Dit gebied is eigenlijk nooit echt af.”

Silotel Veghel

Zo bestaat het wezenlijke plan voor een hotel op de Noordkade, het Silotel Veghel. Een uniek luxe hotel, op vijfendertig meter hoogte gebouwd bovenop een bestaand cluster van vijftien imposante silo’s. “Het plan bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar is in procedure”, aldus van de Ven. “Er is al met de buurt over gesproken en inmiddels zijn diverse instanties op de hoogte gebracht. Verder moeten alle officiële goedkeuringen nog gegeven worden.” Een hotel dat met zijn voorkomen het iconische verleden van de locatie eert en tegelijkertijd voortborduurt op de diversiteit en ontmoetingen die de Noordkade nog altijd kenmerken. Het zou de letterlijke kroon op het gehele complex zijn.

Grootste toekomstplannen


Mogen we je een suggestie doen?

Food

Veghelse krollen met ambachtelijk gebakken speculaas!

Een hotel bovenop de silo’s op de Noordkade Een hotel